Kjempemåling for Arbeiderpartiet

Ipsos MMIs rykende ferske meningsmåling viser kraftig vekst for Arbeiderpartiet. Med et hopp på 2,5 prosentpoeng fra forrige måned er Arbeiderpartiet nå på sitt høyeste nivå siden kommunevalget i 2011. Nesten 35 % av velgerne sier de ville stemt Ap hvis det var valg i dag. For Høyre går utviklingen i stikk motsatt retning.

Ipsos MMIs rykende ferske meningsmåling viser kraftig vekst for Arbeiderpartiet. Med et hopp på 2,5 prosentpoeng fra forrige måned er Arbeiderpartiet nå på sitt høyeste nivå siden kommunevalget i 2011. Nesten 35 % av velgerne sier de ville stemt Ap hvis det var valg i dag. For Høyre går utviklingen i stikk motsatt retning.

Det er Dagbladet som presenterer de rykende ferske tallene. Målingen ble tatt opp i perioden 21 – 23. januar, og viser at Arbeiderpartiet har startet det nye året på best tenkelige måte.

Ap 34,6 %
Med 34,6 % oppslutning måles Arbeiderpartiet til sitt høyeste nivå hos Ipsos MMI siden oktober 2011. Dette er godt nytt for partiet som fikk støtte fra 30,8 % av velgerne ved valget sist høst.

Arbeiderpartiet er også partiet med kraftigst økning i tilslutningen sist måned, i følge målingen. Hoppet på 2,5 prosentpoeng er høyere enn tilbakegangen for de tidligere regjeringspartnerne i SV og Sp, slik at den røgrønne blokken totalt sett styrer sin oppslutning.

Hadde det vært vag i dag ville Arbeiderpartiet fått 62 stortingsrepresentanter, sju flere enn ved valget sist høst.

Fall for Høyre
For Høyre er målingen dyster lesing. Høyre har målingens kraftigste tilbakegang, og faller med 1,9 prosentpoeng fra forrige måned. Samtidig oppnår Frp 14,2 % i målingen, og legger seg dermed 2,1 prosentpoeng under valgresultatet fra september 2013.

Også regjeringens støttepartier Krf og Venstre får en lavere oppslutning i gallupen enn de fikk ved stortingsvalget, henholdsvis 5,2 % (- 0,4) og 4,5 % (- 0,7).

Partiet Rødt gjør en god måling, og ville blitt representert på Stortinget med et mandat fra Oslo dersom målingen var valgresultatet.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.