Påtroppende leder for KrfU: – Voldtatte bør ikke kunne abortere

– Voldtatte bør ikke kunne abortere, skrev Emil André Erstad på Twitter, og skapte en mediestorm av dimensjoner. Nå innstiller KrfUs valgkomité på at han skal overta som leder av hele organisasjonen.

– Voldtatte bør ikke kunne abortere, skrev Emil André Erstad på Twitter, og skapte en mediestorm av dimensjoner. Nå innstiller KrfUs valgkomité på at han skal overta som leder av hele organisasjonen.

Det var i en diskusjon på Twitter i januar 2012 at Erstad klargjorde sitt syn på at voldtatte ikke bør ha mulighet til å få foretatt abort, et syn han har forsvart flere ganger etterpå. Erstad var da fylkesleder for KrfU i Hordaland.

Høyres fylkestingspolitiker Kristian Tonning Riise, Unge Venstres leder Sveinung Rotevatn og Dagbladets kommentator Marie Simonsen var blant de andre som deltok i diskusjonen.

– Mot abort også ved incest og voldtekt
På et spørsmål fra Rotevatn om Erstad er mot abort også ved incest og voldtekt – der Rotevatn påpeker «Eg reknar med svaret er ja, og det er i så fall prinsipielt – og ekstremt» – svarer Erstad følgende:

– Det er mindre ekstremt enn å være for, etter min mening. Derfor er jeg mot.

Overfor Bergensavisen.no utdypet Erstad synspunktene sine:

– Jeg har ikke forandret mening i forhold til hva jeg skrev på Twitter. Jeg ser at jeg formulerte meg litt klønete. Jeg skulle svart på Rotevatns argumenter angående incest og voldtekt, sier Erstad.

– Det jeg mener er at der er mer ekstremt å være for fri abort enn mot. Slik det er i dag blir mange presset til å ta abort. Det mener jeg er feil. Jeg vet om tilfeller der leger har skissert abort som det eneste alternativet, hevder Erstad.

– Jeg mener at det er mer ekstremt å ha en slik holdning til livet enn å være mot abort.

– Mener du at det er feil å ta abort selv etter voldtekt eller incest?

– Min personlige mening er at det fortsatt er et liv og det bør vi i det lengste kjempe for å beholde, sier Erstad.

– Abort skulle ikke vært et alternativ
Erstad mener abort ikke burde vært et alternativ, heller ikke ved voldtekt.

– Er det feil av en voldtatt kvinne å abortere vekk barnet – ja eller nei?  spør Bergensavisen.

– Jeg mener at abort ikke skulle ha vært et alternativ. Det vi ser er at kvinner som tar abort får psykiske problemer i etterkant. Det er selvsagt en forferdelig situasjon å være i, men det betyr ikke at en abort gjør det noe bedre, sier Erstad.

Blir KrfU-leder om to uker
KrfU avholder sitt landsmøte i Asker 18. – 20. oktober.  Det er den forberedende valgkomiteen forut for dette landsmøtet som innstiller på at Erstad skal bli organisasjonens nye leder.

Erstad er for tiden 1. nestleder i KrfU.

Oppdatering 04.10.2013: Erstad har utdypet hva han mener om dette spørsmålet i en egen bloggpost. Du kan lese den på http://kristpol.blogspot.no/2012/01/det-jeg-egentlig-mener.html?m=1

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.