Frp lar Mulla Krekar få bli i Norge

- Vi sender ikke mennesker, uansett hva de har gjort, til en galge, sier Frp-leder Siv Jensen om Mulla Krekar. Dermed bruker hun samme argument som Frp i åtte år har kritisert Arbeiderpartiet og de rødgrønne for å bruke.

– Vi sender ikke mennesker, uansett hva de har gjort, til en galge, sier Frp-leder Siv Jensen om Mulla Krekar. Dermed bruker hun samme argument som Frp i åtte år har kritisert Arbeiderpartiet og de rødgrønne for å bruke.

Utsendelse av Mulla Krekar har vært en av fanesakene for Frp i svært mange år. Utsendelse av ham ble også i årets valgkamp brukt ivrig som et argument for at velgerne skulle stemme på Frp.

Nå får Krekar bli i Norge, og hundretusenvis av Frp-velgere har all mulig grunn til å føle seg lurt trill rundt.

– Sender ikke folk til galgen
Under dagens pressebrief fra regjeringsforhandlingene, ble spørsmålet om Mulla Krekar et tema. Fremtredende Frp-politikere har så sent som for få timer siden krevd at nå skulle mullaen raskt ut av Norge.

Men slik går det ikke.

– Frp er opptatt av å ivareta sunne rettsstatsprinsipper. Vi sender ikke mennesker, uansett hva de har gjort, til en galge, sier partileder Siv Jensen nå.

Dermed bruker hun nøyaktig samme argumentasjon som Frp tidligere har kritisert Arbeiderpartiet for å bruke.

Risikerer dødsstraff
At irakiske myndigheter ikke kan garantere for Krekars liv og helse ved en utsendelse, er grunnen til at han overhodet befinner seg i Norge. Mullaen har ikke oppholdstillatelse, er besluttet utvist og sitter fengslet.

Da tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre i 2009 brukte dette som argument for hvorfor norske myndigheter ikke kunne iverksette utsendelse av Krekar, var imidlertid Siv Jensens reaksjon helt avvisende.

– Krekar er en fare for rikets sikkerhet, noe Høyesterett har slått fast. Det er meget alvorlig at regjeringen setter interessene og sikkerheten til terroristen Krekar høyere enn sikkerheten til norske borgere. Velgerne bør merke seg at det kun er FrP som tar sikkerheten til norske borgere på alvor, sa Jensen ved den anledning.

Nå har hun altså snudd, og bruker de argumentene som Frp tidligere har latterliggjort og som partiets fanklubb i nettavisenes kommentarfelt har kalt «sosialistiske PK-bortforklaringer».

Hevdet å ha «hemmelig oppskrift»
Mens Frp satt i opposisjon, la de ikke skjul på sin misnøye med at Mulla Krekar ikke ble sendt ut av landet. De hevdet endatil at de satt på en hemmelig oppskrift for hvordan dette skulle gjøres.

Under overskriften «Siv: – Vil ikke gi Krekars advokat hele oppskriften», fortalte Siv Jensen 29. august 2009 om hvordan Frp skulle få fart i utsendelsen av Krekar:

– Jeg har sagt det samme hele tiden: Først skal vi skal endre loven slik at Krekar kan settes i varetekt. Deretter skal han sendes ut av landet. Men jeg tror ikke jeg skal servere Krekars advokat, Brynjar Meling, hele oppskriften på hvordan vi har tenkt til å gjøre dette på VG Nett, sa Frps partileder den gang.

Den hemmelige oppskriften var selvsagt bare fjas og vas. Frp har ingen andre virkemidler enn Arbeiderpartiet har hatt.

Nok en gang treffer Frp bakken med et brak.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.