Sjokkert over Erna og Siv

Olje- og energinæringen reagerer med vantro på hvor raskt og fullstendig Høyres og Frps løfter fra valgkampen brytes. – Det er et demokratisk problem at et klart stortingsflertall, som er for en konsekvensutredning, igjen blir overkjørt av et lite mindretall, sier administrerende direktør Gro Brækken i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

Olje- og energinæringen reagerer med vantro på hvor raskt og fullstendig Høyres og Frps løfter fra valgkampen brytes. – Det er et demokratisk problem at et klart stortingsflertall, som er for en konsekvensutredning, igjen blir overkjørt av et lite mindretall, sier administrerende direktør Gro Brækken i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

Lofoten og Vesterålen skal ikke konsekvensutredes i kommende stortingsperiode. Det er et av kompromissene de påtroppende regjeringspartiene har inngått med støttespillerne i Venstre og Kristelig Folkeparti.

– Høyre og Frp betaler en høy pris for å komme i regjering. Jeg synes dette er et dumt vedtak for både bransjen og landet, sier Ståle Kyllingstad i IKM-gruppen til Rogalands Avis.

– Tilbakesteg for hele nasjonen
Kyllingstad legger ikke fingrene imellom i kritikken av Høyre og Frp.

– Våre langsiktige planer er tuftet på kunnskap. For bransjen som sådan kompliserer dette beslutningsvalgene våre, mener han.

Også for nasjonen synes han dette er et tilbakesteg.

– Det er jo synd at man ikke skal kunne vite hvilke naturressurser og muligheter landet besitter. En konsekvensutredning er nettopp innhenting av informasjon, og ikke ensbetydende med utbygging, mener Kyllingstad som karakteriserer det som overraskende at Høyre og Frp har inngått en slik avtale med Venstre og KrF.

– Demokratisk problem
Kyllingstad får støtte fra interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass. Administrerende direktør Gro Brækken sier rett ut at hun er skuffet over de påtroppende regjeringspartiene.

– Det er et demokratisk problem at et klart stortingsflertall, som er for en konsekvensutredning, igjen blir overkjørt av et lite mindretall. Representantene for KrF og Venstre, begge partier uten ett eneste stortingsmandat fra Nord-Norge, har fått altfor stort gjennomslag i dette spørsmålet som blant annet har stor betydning for næringsutviklingen i denne landsdelen, sier hun.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.