– Lofoten, Vesterålen og Senja er bare en brikke

Mange velgere trodde i valgkampen at partiet Venstre ville være en garantist mot utvinning av olje og gass fra havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. De tok feil. - Lofoten, Vesterålen og Senja er bare en brikke, sier Venstres partileder Trine Skei Grande nå.

Mange velgere trodde i valgkampen at partiet Venstre ville være en garantist mot utvinning av olje og gass fra havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. De tok feil. – Lofoten, Vesterålen og Senja er bare en brikke, sier Venstres partileder Trine Skei Grande nå.

Kampen for «et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja» var et av stridstemaene i valgkampen, og mange opplevde at partier som SV, Venstre, De Grønne og Krf var garantister mot olje- og gassutvinning.

De tok feil.

– Bare en brikke
På den første samlingen for Venstres nye stortingsgruppe, var bl.a. Bergens Tidende invitert. Og overfor sine nye folkevalgte og tilstedeværende presse, bekrefter partileder Trine Skei Grande at Venstre ikke vil være noen garantist i denne saken.

– Lofoten, Vesterålen og Senja er bare en brikke, fastslår hun på spørsmål om hva som blir den aller vanskeligste saken i forhandlingen om ny regjering med Høyre, KrF og Fremskrittspartiet.

– Vi skal få til et tydelig skifte i klima og miljøpolitikken, og vi har mye mer på blokken enn bare de omstridte feltene.

– Er det en forutsetning at spørsmålet om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja er på plass før dere setter i gang med forhandlingene?

– Nei, det er det ikke, svarer partilederen.

Du kan lese nyheten i BT på nett.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.