Bryter sentralt valgløfte etter under et døgn

Kampen mot bompenger har vært et viktig valgkamptema for Fremskrittspartiet, så viktig at partiets sentrale politikere stilte ultimatum i regjeringsforhandlingene: Ingen regjeringsdeltagelse hvis ikke bompengene ble avskaffet. Under et døgn etter valget er over, snur frp. Nå kan de likevel akseptere bompengefinansiering av veiene - ultimatum er helt uaktuelt!

Kampen mot bompenger har vært et viktig valgkamptema for Fremskrittspartiet, så viktig at partiets sentrale politikere stilte ultimatum i regjeringsforhandlingene: Ingen regjeringsdeltagelse hvis ikke bompengene ble avskaffet. Under et døgn etter valget er over, snur frp. Nå kan de likevel akseptere bompengefinansiering av veiene – ultimatum er helt uaktuelt!

Det er Dagbladet som i dag omtaler det som må være ny norgesrekord i løftebrudd.

Ikke bare skjer løftebruddet uhyre raskt  – det er også et svært sentralt politisk løfte som Frp nå sier de vil bryte.

Ultimatum
Både samferdselspolitisk talsmann Bård Hoksrud og nestleder Per Sandberg har i valgkampen gjort det tindrende klart at det er uaktuelt for Frp å delta i en regjering som aksepterer bompengefinansiering av veiene. – Ja, definitivt. Dette er en viktig sak. Frp er garantisten for at vi skal bygge nye veier, og vi skal gjøre det uten bompenger, gjentok Hoksrud for Dagbladet så sent som i forrige uke.

Partiet har i mange år hatt kamp mot bompenger som en av sine virkelig store fanesaker, og har endatil vedtatt at partiets folkevalgte kan risikere ekslusjon dersom de ikke adlyder partiets linje om å stemme mot bompenger.

Nå avblåses hele kampen – under et døgn etter at valgkampen er over!

– Ikke ultimatum
Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen avblåser nå det som har vært et av Frps desidert viktigste valgkampløfter. – Jeg tror nok han ble ivrig i debatten. Og det er ingen tvil om at vi vil kjempe for det så hardt vi kan. Samtidig er det sånn at vi ikke har fått reint flertall aleine. Så Siv Jensen, som er partileder, har sagt at vi ikke stiller noen ultimatum. Men det er ingen tvil om at det er en kampsak, sier Solvik-Olsen.

Dagen etter Hoksruds bompengeultimatum, gikk Per Sandberg ut og karakteriserte bompenger som skattlegging av bilister.

Han gikk da i full klinsj med Høyre.

– Når det gjelder finansiering av vei, har ikke Høyre forandret seg en tøddel. Det er klart at når vi skal forhandle med Høyre, så er jeg ikke i tvil om at vi skal få til mer vei og bedre kollektivtrafikk. Men Høyre må gi slipp på at man skal heve skattene ytterligere. Det blir knallhardt i forhandlingene, sa Per Sandberg bombastisk.

Nå avblåser altså Frp det hele som tomt valgkamppjatt.

En eneste dag tok det…

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.