Bomstasjoner stenger raskere enn planlagt under de rødgrønne

En av hovedinnvendingene mot bomstasjoner er at "de blir stående for alltid". Nå viser det seg at under den rødgrønne regjeringen stenger tre av fire bomstasjoner FØR skjema.

STENGES NED RASKERE: Hele tre av fire bomstasjoner stenges ned raskere enn planlagt under den rødgrønne regjeringen. Faksimilefoto: NA24

STENGES NED RASKERE: Hele tre av fire bomstasjoner stenges ned raskere enn planlagt under den rødgrønne regjeringen. Faksimilefoto: NA24

En av hovedinnvendingene mot bomstasjoner er at «de blir stående for alltid». Nå viser det seg at under den rødgrønne regjeringen stenger tre av fire bomstasjoner FØR skjema.

Det er Statens Vegvesen som nå presenterer de nye tallene.

Stenger før tida
I Norge er det nå 164 bompengestasjoner i drift. Tallene fra Statens Vegvesen viser at tre av fire bomstasjoner stenger ned FØR de var planlagt å stenge.

– Dette er ingen stor overraskelse for oss, sier Åge Jensen, fagkoordinator på Seksjon for brukerfinansiering i Vegdirektoratet. – For bilistene er dette svært positivt, understreker Jensen.

Statens Vegvesen peker på gode finansieringsordninger, stabilt lav rente og økende trafikk som hovedforklaringer på at bomstasjonene avvikles raskere enn planlagt. Alt dette er resultater av at Norge går godt under rødgrønn politikk.

Dermed bekreftes den rødgrønne suksessen innenfor både samferdselspolitikk der tidenes største samferdselsløft skjer akkurat nå, og også innenfor den overordnede styringen av landet – der regjeringens politikk har sikret både høy sysselsetting og dermed høy kjøpekraft, men også har sikret et stabilt rentenivå og trygghet rundt norsk økonomi som har sikret veiprosjektene rent finansielt.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.