Ny undersøkelse: Velgerne foretrekker Ap-politikk!

En undersøkelse som Ipsos MMI har foretatt for Dagbladet viser at velgerne foretrekker Ap-politikk framfor Høyre-politikk på en lang rekke områder. Arbeiderpartiet er fullstendig suverene på politikkområder som betyr veldig mye for veldig mange - som arbeid, pensjon og trygd. - De som er enige med oss må stemme på oss, sier Anette Trettebergstuen (Ap) til Sosialdemokraten.no.

VIL HA AP-POLITIKK: Velgerne foretrekker Arbeiderpartiets politikk på viktige områder som arbeid, pensjon og trygd, viser en ny undersøkense fra Ipsos MMI.

VIL HA AP-POLITIKK: Velgerne foretrekker Arbeiderpartiets politikk på viktige områder som arbeid, pensjon og trygd, viser en ny undersøkense fra Ipsos MMI.

En undersøkelse som Ipsos MMI har foretatt for Dagbladet viser at velgerne foretrekker Ap-politikk framfor Høyre-politikk på en lang rekke områder. Arbeiderpartiet er fullstendig suverene på politikkområder som betyr veldig mye for veldig mange – som arbeid, pensjon og trygd. – De som er enige med oss må stemme på oss, sier Anette Trettebergstuen (Ap) til Sosialdemokraten.no.

Hele 52,4 % av velgerne mener at det er Arbeiderpartiet som har den beste politikken for pensjon og trygd, viser undersøkelsen. Bare 13,2 % mener at Høyre har den beste politikken her, 10 % oppgir at de mener Frp-politikk er best når det kommer til trygd og pensjon.

Knuser alle på arbeidstagerrettigheter
Også  når det gjelder arbeid og arbeidstagerrettigheter, er det Arbeiderpartiet som har den politikken flest ønsker seg. Over 50 % støtter Arbeiderpartiet på dette politikkområdet, mens Høyres politikk får støtte fra 16,2 %.

Og når det kommer til politikk for fordeling, solidaritet og samhold er det også Arbeiderpartiet som er velgernes klare førstevalg. 43,1 % av velgerne mener at det er Arbeiderpartiet som har den beste fordelingspolitikken – og her er det SV som er det nest mest populære partiet med støtte fra 21 % av velgerne. Antallet velgere som mener at Høyre og Frp står for den beste politikken når det gjelder fordeling og solidaritet er knapt målbar.

– Fornøyd, men ikke overrasket
Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) sier til Sosialdemokraten.no at tallene understreker at Norge er på rett vei. – De aller fleste støtter Arbeiderpartiets politikk innenfor arbeid, pensjon, trygder og fordeling. Disse tallene understreker at vi fører den politikken som de fleste ønsker seg, og det er jeg fornøyd med. Men overrasket er jeg ikke – det overraskende ville vært om flertallet faktisk hadde ment at høyresidas skattekutt- og grei-deg-selv-politikk var best for landet, sier Trettebergstuen.

Hun er Arbeiderpartiets talsperson for arbeidspolitiske spørsmål, og er godt fornøyd med at veldig få velgere vil snu opp-ned på arbeidstagerrettigheter og anstendige arbeidsforhold for vanlige arbeidsfolk. – Arbeidsmiljøloven var i ferd med å bli satt flere tiår tilbake i tid da vi overtok etter den forrige borgerlige regjeringa. Både sykelønnsordninger, rett til overtidsbetaling, kampen mot sosial dumping og en lang rekke viktige arbeidslivsspørsmål er under press hvis vi får et regjeringsskifte i høst. Den eneste måten folk kan verge seg mot usolidariske angrep på arbeidstagerrettigheter og et anstendig arbeidsliv, er å stemme på Arbeiderpartiet og på en fortsatt rødgrønn regjering, slår Trettebergstuen fast.

– God balanse
– Tallene viser at velgerne er fornøyde med måten dagens regjering balanserer arbeidslinja der alle som KAN arbeide også SKAL arbeide, med et raust og robust trygdesystem som tar vare på dem som av ulike grunner ikke er i stand til å forsørge seg gjennom eget arbeid, sier Trettebergstuen.

Denne balansen er under truet ved et regjeringsskifte, mener hun. – Vi har jo sett hvordan partiene på høyresida snakker om at folk uten arbeid skal klare seg på 70 kroner dagen. Den slags usosiale angrep på folk som har det vanskelig vil vi i Arbeiderpartiet aldri være med på, sier hun.

Tallene fra Ipsos MMI viser ellers at Arbeiderpartiet er i ferd med å utjevne det forspranget Høyre tidligere har hatt på Ap når det gjelder skolepolitikk og helse.

– Høyres konkrete politikk på disse områdene slår rett og slett ikke an hos velgerne, sier Trettebergstuen. – Det er veldig sjeldent jeg møter velgere som etterlyser mer karakterpress hos 9- og 10-åringer, og jeg har vel knapt nok møtt noen som mener det er lurt å dele inn barneskoleelever i egne klasser etter hvor skoleflinke de er. På samme måte går det ganske langt mellom hver gang jeg hører noen rope på mer privatisering og økte egenandeler i helsevesenet, fastslår Anette Trettebergstuen overfor Sosialdemokraten.no.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.