TV2: Arbeiderpartiet er foran 2009-skjemaet!

På en rykende fersk gallup som TV2 publiserer i kveld, går Arbeiderpartiet klart fram. Høyre går tilbake. De rødgrønne er nå større enn Frp/Høyre for første gang på lenge. Og ikke minst: I følge TV2 er Arbeiderpartiets oppslutning nå høyere enn på samme tid i 2009!

FORAN SKJEMAET: Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet er i følge TV2 nå foran 2009-skjemaet. Her avbildet sammen med Bettina Thorvik i en tidligere valgkamp. Foto: Arbeiderpartiet

FORAN SKJEMAET: Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet er i følge TV2 nå foran 2009-skjemaet. Her avbildet sammen med Bettina Thorvik fra Oslo Arbeiderparti i en tidligere valgkamp. Foto: Arbeiderpartiet

På en rykende fersk gallup som TV2 publiserer i kveld, går Arbeiderpartiet klart fram. Høyre går tilbake. De rødgrønne er nå større enn Frp/Høyre for første gang på lenge. Og ikke minst: I følge TV2 er Arbeiderpartiets oppslutning nå høyere enn på samme tid i 2009!

Arbeiderpartiet måles til 32,8 % hos TV2, etter en fremgang på hele 2 prosentpoeng de siste to dagene.

Helsvart for helblått
Høyre faller med 0,5 prosent til 27,0 % og er dermed skikkelig detronisert som landets største parti. Også Frp faller, og måles til kun 14,5 % på TV2s måling.

Dermed ser det helsvart ut for det blå regjeringsalternativet. De to partiene samler kun 74 mandater til sammen og er milevis unna det flertallet partiene hadde på gallupene for kun kort tid siden. Det er ikke lenger nok med støtte fra ett sentrumsparti heller; både Krf og Venstre må være med på galeien dersom Erna Solberg og Siv Jensen skal inn i regjering.

Rødgrønt større enn H/Frp
Mandatberegningen viser at de rødgrønne partiene nå måles til flere stortingsmandater enn Høyre/Frp. Det er første gang på svært lenge at TV2s målinger viser et slikt resultat.

Med Arbeiderpartiets 58 mandater, SVs 7 mandater og Senterpartiets 10 mandater er det totalt 75 rødgrønne mandater i målingen, mot 74 mandater for Høyre/Frp.

Arbeiderpartiet foran 2009-skjemaet
Sosialdemokraten.no har sammenlignet kveldens måling med tilsvarende måling fra TV2 i 2009. Det ble ikke publisert noen måling 27. august for fire år siden, men den 30. august kom TV2 med en måling der Arbeiderpartiet ble målt til 31,9 %.

I dag måles Arbeiderpartiet til 32,8 %.

Arbeiderpartiet måles dermed høyere hos TV2 nå enn på samme tidspunkt i 2009.

Også dette er første gang på lenge at TV2 har hatt galluptall for Arbeiderpartiet der oppslutningen er foran partiets 2009-nivå.

Nå står tusenvis av frivillige over hele landet på dag, kveld og natt for at Arbeiderpartiet skal vinne valget, og for at Norge fortsatt skal satse mer på skole, helse og omsorg enn på å kutte skattene til samfunnets aller rikeste.

Dette kan ende med et bedre resultat enn i 2009, slik Sosialdemokraten.no varslet i denne artikkelen allerede i januar i år.

 

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.