Borgerlig kaos til nye høyder

- Privatiser norske fengsler, sier én Høyre-topp. - Nei, nei, nei, de må være offentlige, sier en annen av toppene i samme parti. Det borgerlige kaoset når nye høyder idet vi har 13 dager igjen til stortingsvalget.

– Privatiser norske fengsler, sier én Høyre-topp. – Nei, nei, nei, de må være offentlige, sier en annen av toppene i samme parti. Det borgerlige kaoset når nye høyder idet vi har 13 dager igjen til stortingsvalget.

Hittil har det vært de ulike partiene som har dratt i fundamentalt forskjellige retninger. Men nå gyver partitoppene i Høyre lås på hverandre i et durabelig oppgjør om privatisering – for åpen scene i landets største nettavis!

– Privatiser fengslene!
På den ene siden står Michael Tetzchner og hans krets av privatiseringsentusiaster. – Private aktører må få lov å drifte norske fengsler, mener Høyres Michael Tetzschner.

Under overskriften «Høyre vil la private aktører drive norske fengsler» tegner han opp et himmelblått bilde av hvordan privatisering skal skape nærmest paradisiske tilstander i norske soningskøer.

Han presenterer en modell som ligner mye på den modellen man finner i land som USA, der private investeringsselskaper og spekulanter tjener penger på å drifte fengsler.

I deler av Høyre er det som kjent overhodet ingen grenser for hva man skal la private interesser tjene penger på. Nå er det altså rehabilitering, kriminalomsorg og det å sette folk bak lås og slå som skal være neste skritt i den ekstreme privatiseringsideologien som denne fløyen forfekter.

Det er neppe tilfeldig at Høyres rike onkler gnir seg i hendene og venter på muligheten til å stappe lommene fulle av offentlige skattepenger som et resultat av slike privatiseringsoffensiver, og derfor bidrar sterkt til å oppfinansiere Høyres valgkamp og partiarbeid.

– Nei, vi støtter Ap
Men hvilken linje Høyre skal føre i spørsmålet – og hvilken linje en eventuell borgerlig kaosregjering – skal følge i denne typen spørsmål, er det ikke mulig å vite. Her må velgerne rett og slett gå inn i valglokalet med samme forventninger som de går inn i en bingohall.

For:

– Høyre ønsker ikke en slik politikk, sier Høyre-topp Anders B. Werp.

Og han fortsetter i det som er en usedvanlig skarp tone overfor sin partifelle:

– Dette er personlige meninger som Tetzchner selv får stå for. Høyre har ikke programforpliktet en slik politikk – og den ønsker vi heller ikke, sier Werp i et intervju med VG.no – Norges mest leste nettavis.

– Dere er med andre ord på linje med Arbeiderpartiets statssekretær i Justisdepartementet, Kristin Bergersen, som totalt avviser privat drift av norske fengsler?

– Ja, det er vi, svarer Werp.

– Olav Thon kan drive fengsler
Mangemilliardæren Olav Thon har nylig  rykket inn annonser for flere hundre tusen kroner i landets aviser, for å fortelle at han skal stemme Frp ved årets valg.

Og det kan han gjøre god butikk på.

For Frp har tidligere vært ute og sagt at nettopp Olav Thon kan ta seg av å bygge private fengsler, og samtidig la private selskaper som Securitas ta seg av de oppgavene som politi og fengselstjenestemenn utfører i dag.

Dermed er enda et borgerlig kaosområde tydeliggjort for velgerne, kun 13 dager før stemmene skal i stemmeurna.

Hvor mange kameler kan Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide svelge mothårs i bytte mot en taburett ved Kongens bord…?

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.