Nytt gallupsjokk for Høyre

Høyre raser ned med nærmere fem prosentpoeng på NRKs partibarometer, og Arbeiderpartiet er ifølge målingen største parti. – Et skjelv, sier NRKs Kyrre Nakkim.

Høyre raser ned med nærmere fem prosentpoeng på NRKs partibarometer, og Arbeiderpartiet er ifølge målingen største parti. – Et skjelv, sier NRKs Kyrre Nakkim.

Det er på NRKs ferske partigallup at Høyre går på enda et gallup-nederlag. Målingen viser en oppslutning for Høyre på bare 26,2 %, etter å ha falt med nesten fem prosentpoeng hittil i valgkampen. Nedgangen fra målingen før sommeren (22. mai) er på hele 7,5 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet klart størst, Sv og Sp har framgang
Samtidig måles Arbeiderpartiet til 29,1 % og er klart størst.

SV går fram med 1,4 prosentpoeng og Senterpartiet går fram med 1,7 prosentpoeng på målingen.

Målingen fra NRK viser dermed samme tendens som veldig mange andre målinger den siste tida. Arbeiderpartiet er tilbake som landets største parti, mens velgerne er i vill flukt vekk fra den synkende Høyre-skuta.

– Et skjelv
– Dette er et skjelv. Alle ventet at Høyre ville falle noe. Men fallet var kraftigere og tok lengre tid enn ventet. Spørsmålet nå er om tendensen vil vare frem til valget, sier politisk redaktør i NRK, Kyrre Nakkim.

Nakkim tror ikke fallet skyldes enkeltsaker, snarere at Høyre har vært i en vanskelig situasjon som tidlig favoritt i valgkampen.

– Erna Solberg måtte svare for Høyres politikk allerede før hun fikk satt seg i statsministerstolen. Det har nok ført til at mange har blitt mer skeptiske. Samtidig er Arbeiderpartiet i gang med sitt valgkampapparat.

Høyre må nå endre sin valgkampstrategi, mener Nakkim.

– De har ikke snakket så hardt om sine løsninger frem til nå. Den strategien må nå endres.

Les mer hos NRK.no.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.