Ap passerer Høyre på enda en gallup

Arbeiderpartiet gjør et nytt galluphopp og øker med 2,1 prosentpoeng. Samtidig faller Høyre nok en gang. Dermed måles Arbeiderpartiet til å være landets største parti på nok en måling, mens nedturen ikke ser ut til å ha noen ende for Høyre. Høyre er ned 11,6 prosentpoeng hittil i år!

AP I STØTET: Arbeiderpartiet har framgang på enda en måling, og passerer nå Høyre som Norges største parti. Samtidig får Høyre sin laveste oppslutning på to år, og måles med en nedgang på utrolige 11,6 prosentpoeng hittil i 2013.

AP I STØTET: Arbeiderpartiet har framgang på enda en måling, og passerer nå Høyre som Norges største parti. Samtidig får Høyre sin laveste oppslutning på to år, og måles med en nedgang på utrolige 11,6 prosentpoeng hittil i 2013.

Arbeiderpartiet gjør et nytt galluphopp og øker med 2,1 prosentpoeng. Samtidig faller Høyre nok en gang. Dermed måles Arbeiderpartiet til å være landets største parti på nok en måling, mens nedturen ikke ser ut til å ha noen ende for Høyre. Høyre er ned 11,6 prosentpoeng hittil i år!

Det er Respons Analyse som har utført gallupen, og den presenteres i Aftenposten og Bergens Tidende i dag.

Ap størst
Målingen viser at Arbeiderpartiet er tilbake som Norges største parti, etter å ha ligget bak Høyre på byråets målinger siden februar 2012.

Arbeiderpartiet måles til 29,4 %, og dermed sitt beste nivå hittil i år – man må helt tilbake til 17.november 2012 for å finne en gallup fra dette byrået der Arbeiderpartiet gjør det enda bedre.

Samtidig er det helsvart for Høyre.

Ned 11,6 hittil i år
Fra Høyres beste måling  i år og fram til denne gallupen, har det vært en eneste stor nedtur for Erna Solberg og hennes mannskap. Høyre er ned hele 11,6 prosentpoeng fra januar til august, og måles faktisk til sitt laveste nivå siden høsten 2011.

Høyres stadige nedtur på gallupene gjør at det borgerlige flertallet er nær ved å glippe. Høyre og Frp – som på mange målinger fra dette byrået har hatt rent flertall på Stortinget – er nå milevis unna. Med 77 mandater er det ikke lenger nok med støtte fra et av sentrumspartiene. De må ha med seg både Venstre og Krf for å ha flertall.

På rødgrønn side går Ap fram med 2,1 prosentpoeng til 29,4 % i gallupen. SV vokser med 1,5 prosentpoeng til 4,6 %, og måles dermed klart over sperregrensa. Senterpartiet er hakket større med 4,8 %, en liten tilbakegang på 0,9.

Samlet går de rødgrønne fram med 2,7 prosentpoeng.

Frp måles til 13,9 %, Venstre til 5,9 % og Krf til 5,6 % på denne gallupen.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.