Høyre faller kraftig på fylkesmålinger

Høyre har surfet høyt på meningsmålingene i lang tid. Men nå kommer det flere meningsmålinger som viser at valgvinden snur. I dag presenteres flere fylkesmålinger med tilbakegang for partiet. Størst er fallet i Nordland og Hordaland - begge steder faller Høyre med 4,3 prosentpoeng.

MOTVIND: Erna Solberg og Høyre opplever motvind i valgkampen. I dag presenteres flere fylkesmålinger som viser kraftig fall i oppslutningen om Høyre.

MOTVIND: Erna Solberg og Høyre opplever motvind i valgkampen. I dag presenteres flere fylkesmålinger som viser kraftig fall i oppslutningen om Høyre.

Høyre har surfet høyt på meningsmålingene i lang tid. Men nå kommer det flere meningsmålinger som viser at valgvinden snur. I dag presenteres flere fylkesmålinger med tilbakegang for partiet. Størst er fallet i Nordland og Hordaland – begge steder faller Høyre med 4,3 prosentpoeng.

Fram mot valget vil vi oppleve mange meningsmålinger, både på riksnivå og med lokalt utvalg.

I dag presenteres det flere slike fylkesmålinger, der velgerne i enkeltfylker er spurt om hva de vil stemme ved årets stortingsvalg.

Mister grepet i Erna Solbergs hjemfylke
Resultatene må få det til å gå kaldt nedover ryggen på partistrategene i Høyre.

For Høyre er i ferd med å møte motvinden for alvor.

Særlig i Erna Solbergs eget hjemfylke Hordaland må det være ergelig for Høyre å se at fotfestet er i ferd med å glippe. I gallupen som Bergens Tidende presenterer i dag, faller Høyre med 4,3 prosentpoeng sammenlignet med tilsvarende måling før sommeren. For et år siden ble Høyre målt til 41,4 % i Hordaland, og fallet fra da til nå er på hele sju prosentpoeng.

Det er også verdt å merke seg at denne målingen ble tatt opp før Erna Solbergs utfall om at velgerne ikke har peiling på skatt og økonomi, før Erna Solberg tapte så det sang etter for Jens Stoltenberg i den direktesendte partilederdebatten på TV, før Erna Solberg på en arrogant måte avbrøt NRKs intervju med henne ved å dra ut øreproppene (bildet) og før Erna Solberg prøvde å bortforklare for velgerne at skatteeksperter og høyskolemiljøer ikke visste like mye om formuesskattens virkning på næringsliv og økonomi som det partiets egen informasjonsavdeling gjør…

Høyres ønske om å øke egenandelene og innføre nye gebyrer og avgifter på helsebehandling var derimot kjent for velgerne da målingen ble tatt opp.

Kraftig fall i Nordland
Også i Nordland går Høyre på en smell. I en gallup som Nordlys presenterer i dag, faller Høyre med 4,3 prosentpoeng i Nordland. På samme måling gjør Arbeiderpartiet et byks oppover.

Fra å ha hatt et forsprang på Arbeiderpartiet på 1,7 prosentpoeng så sent som i målingen 26. juni i år, er Høyre nå fullstendig frakjørt av Arbeiderpartiet i kampen om å være fylkets største parti. Nå måles Arbeiderpartiet til 31,3 %, mens Høyre er 6,2 prosentpoeng bak med en oppslutning på 25,1 %.

Målingen ble tatt opp 14. august, og fanger dermed opp de fleste av Høyres valgkampsprell den senere tiden.

Samlet svekkelse av de blå
Det er ellers verdt å merke seg at Høyres tilbakegang ikek gir en tilsvarende vekst for Frp.

I Nordland er det knapt bevegelse for Frp overhodet (+ 0,3), mens det i Hordaland også er bevegelse godt innenfor feilmarginene (+ 0,9) for partiet ytterst på høyresiden av partiskalaen.

Funnet fra de nevnte fylkesmålingene er dermed at det skjer en klar tyngdeforskyving fra de blå partiene og over mot venstresiden og Arbeiderpartiet.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.