Frp misbruker politiet i politisk propagandavideo

Politiet kritiserer nå Frp for å misbruke polititjenestemenn i en politisk reklamefilm som sendes på kinoene i valgkampen. - I vår kontakt med politikere er vi nøye med at vår oppgave er å gi faktaopplysninger, og at alle partier skal behandles likt. I dette tilfellet er tjenestemennene kommet med i en politisk reklamefilm på en slik måte at det kan oppleves som om de gir sin støtte til ett parti. Det er noe jeg sterkt beklager, sier politimester Kirsten Lindeberg til pressen om Frp-stuntet.

MISBRUKER POLITIET: Frps misbruk av politiet i en politisk valgkampvideo har fått politimesteren til å reagere.

MISBRUKER POLITIET: Frps misbruk av politiet i en politisk valgkampvideo har fått politimesteren til å reagere.

Politiet kritiserer nå Frp for å misbruke polititjenestemenn i en politisk reklamefilm som sendes på kinoene i valgkampen. – I vår kontakt med politikere er vi nøye med at vår oppgave er å gi faktaopplysninger, og at alle partier skal behandles likt. I dette tilfellet er tjenestemennene kommet med i en politisk reklamefilm på en slik måte at det kan oppleves som om de gir sin støtte til ett parti. Det er noe jeg sterkt beklager, sier politimester Kirsten Lindeberg til pressen om Frp-stuntet.

Det er Agderposten som melder om misbruket i kveld.

Renspikka Frp-propaganda
Videofilmen er en valgkampvideo der Frp turer fram med sitt budskap. I løpet av en filmen får andrekandidat til Stortinget for Aust-Agder Frp, Lene Langemyr, frem budskapet om at partiet blant annet sier ja til vannskuterkjøring, vil ha fritt skolevalg, kutte studieavgiften og ha mer politi der folk bor.

Det er den siste snutten som nå skaper reaksjoner. Her har partiet nemlig fått med seg to lokale politibetjenter som står på hver sin side av Langemyr.

Politimesteren reagerer
Politimester Kirsten Lindeberg er ikke spesielt fornøyd med Frp-stuntet. I en epost hun har sendt til Agderposten heter det bl.a.:

–  I vår kontakt med politikere er vi nøye med at vår oppgave er å gi faktaopplysninger, og at alle partier skal behandles likt. I dette tilfellet er tjenestemennene kommet med i en politisk reklamefilm på en slik måte at det kan oppleves som om de gir sin støtte til ett parti. Det er noe jeg sterkt beklager.

– Dette har ikke vært tilsiktet fra deres side, fastslår politimesteren.

I følge Agderposten kan det bli aktuelt at politiet ber om å få fjernet den delen av propagandafilmen der Frp bruker polititjenestemenn som posterboys for politikken sin. – Jeg har ingen kommentar utover dette i dag, sier politimesteren til avisen.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.