Høyre frykter valgnederlag – slipper drittpakke i lokalavisene i morgen tidlig

Høyre ser at det drar seg til, og at valgseieren kan glippe på oppløpet. Da er gamle glansnummer gode å ty til. Høyre har gjeldende norgesrekord i negativ valgkampanje mot sine motstandere, og planlegger nå en drittpakke i landets mange lokalavisredaksjoner. Drittpakka slippes i morgen tidlig (tirsdag 13. august) klokka 10.00.

SATSER NEGATIVT: Høyre ser at valgseieren kan glippe på oppløpet. De drar dermed fram et av sine glansnumre: Negativ valgkamp mot sine motstandere.

SATSER NEGATIVT: Høyre ser at valgseieren kan glippe på oppløpet. De drar dermed fram et av sine glansnumre: Negativ valgkamp mot sine motstandere.

Høyre ser at det drar seg til, og at valgseieren kan glippe på oppløpet. Da er gamle glansnummer gode å ty til. Høyre har gjeldende norgesrekord i negativ valgkampanje mot sine motstandere, og planlegger nå en drittpakke i landets mange lokalavisredaksjoner. Drittpakka slippes i morgen tidlig (tirsdag 13. august) klokka 10.00.

Det er NTB som har snappet opp Høyres planer, og de gjengis i en nyhetsmelding på bl.a. ABC Nyheter i kveld.

Planen er at Høyre skal få sine lokalpolitikere rundt omkring i landet til å sutre og jamre over kommuneøkonomien.

Ser seieren glippe?
Høyre har lenge blitt kritisert for å være passive  og ikke fronte egen politikk. Nå ser det ut til at de vil bli mer aktive i valgkampen, men fortsatt uten å fronte egen politikk.

Derimot skal de skape negative nyheter om de rødgrønne gjennom et skjult og koordinert PR-jippo i morgen tidlig, fremgår det av planene som NTB har fått tilgang til.

Dette vil ikke være første gang Høyres kommunepolitikere klager over dårlig kommuneøkonomi. Som mange fortsatt husker gikk ordførere fra Høyre ut mot dårlig kommuneøkonomi allerede for mange år siden – da Erna Solberg var kommunalminister…

Den gang var kommuneøkonomien bunnskrapt. Men etter at velgerne kastet Erna Solberg, Per Kristian Foss og resten av de borgerlige ut av regjering forrige gang, har de rødgrønne styrket kommuneøkonomien med over 60 milliarder kroner.

Et utspill mot dårlig kommuneøkonomi nå er dermed et angrep på en økonomi som er langt bedre enn det som var – og er – Høyres alternativ.

Norgesmester i negativ valgkamp
Høyres planlagte stunt er dermed dønn uredelig. Og et lysende eksempel på negativ valgkamp. En valgkampform Høyre feilaktig har påstått at Arbeiderpartiet bedriver mot Høyre.

Faktum er at ingen norske partier er mer ivrig etter å drive negativ valgkamp enn nettopp Høyre.

La oss ta bare to enkle eksempler.

– Dommedag venter!
Da  Jens Stoltenberg ledet de rødgrønne til seier i 2005, var det ikke måte på hva som ville vente landet hvis velgerne ikke gjorde som Høyre forlangte.

Faktisk ville vi oppleve dommedag, i følge Høyre.

DOMMEDAG: Høyre varslet dommedag hvis de rødgrønne vant valget i 2005. Faksimile: VG 9. august 2005.

Dommedag. Intet mindre.

Det var 9. august 2005 Høyre slapp nyheten til VG om hvilket helvete som ville inntreffe hvis de rødgrønne overtok styringen med landet.

Det gikk med Høyres profeti akkurat som det pleier å gjøre med dommedagsprofetier…

De rødgrønne vant valget, 340.000 nye arbeidsplasser har blitt skapt, Norge er kåret til det sjette beste landet i verden å drive næringsvirksomhet i, arbeidsløsheten i Norge er lavest i hele Europa og rentene er lave.

Stikk motsatt av det som Høyre bragte til torgs i sin negative valgkamp, altså.

– De rødgrønne støtter kommunistisk blodbad
Det verste eksempelet fra nyere tid (jada, du leste riktig – det er mulig å finne dritt fra Høyre som overgår det du nå skal bli påminnet om…) kom drøyt to uker etter Høyres varsel om dommedag.

Da slapp Høyre en valgkampvideo – eller «politisk skrekkvideo» er bedre beskrivelse – med SVs Erik Solheim i hovedrollen. her ble SV og det rødgrønne regjeringsprosjektet koblet til massedrap i Kina og Castros kommunistregime på Cuba.

I videoen, som er preget av heftig kryssklipping, blir blant annet Erik Solheim assosiert med regimet bak blodbadet i Bejjing i 1989, og stortingsrepresentant Hallgeir Langeland blir latterliggjort for å ha fremmet forslag om å gi Nobels fredspris til Fidel Castro.

Og i bakgrunnen durer den gamle russiske folkesangen «Volga boatman song», som i sin tid ble udødeliggjort av Den Røde Armees kor.

– Dette er en video om SVs politikk, i dette tilfellet utenrikspolitikken. Jeg håper de selv ser videoen og går i seg selv. Solheim hyller jo Xiaoping, sa Øystein Søreide, daværende sjefssekretær i Oslo Høyre, til VG Nett den gang.

Har drittpakker som valgkampstrategi
Høyre har – som eneste norske parti – drittpakker om motstanderne som en integrert del av sin valgkampstrategi, og bruker det flittig.

De nevnte eksemplene fra 2005 var ikke tilfeldigheter eller «overivrighet». Nei, VG avslørte for sine seere hvordan Høyre systematisk jobbet med negativ valgkamp for å vinne valget. Du kan lese artikkelen om dette her.

Og vi tar med link til dommedagsadvarselen også. Den finner du her.

Og dette med støtte til blodbadene på Den Himmelske Freds plass finner du både her og også på denne linken.

– Sperrefrist 13. august 2013 klokka 10.00
Det neste koordinerte skrittet i Høyres negative valgkampstrategi er som nevnt i morgen tidlig klokka 10.00.  Sperrefristen er satt i en intern epost som tidligere stortingsrepresentant Martin Engset har sendt på vegne av Høyre til Høyres ordførere, stortingskandidater, fylkessekretærer, fylkesledere, byrådsledere, byråder og politiske rådgivere.

Der advarer det skarpt mot å bryte tausheten rundt drittpakka som de planlegger.

– Dersom bare en skulle komme i skade for å bryte sperrefristen, vil det kunne ødelegge mulighetene for gode presseoppslag i resten av landet, påpeker Engeset.

Avisinnlegget har tittelen «Sju krav til en Høyre-ledet regjering» og lister opp flere punkter ved rødgrønn kommunepolitikk som skal kritiseres i harde ordelag.

– Målet må være å få solgt inn denne saken til flest mulig region- og lokalaviser landet rundt på det samme tidspunktet, skriver Engeset. Han foreslår at fylkessekretærene koordinerer utspillet som skal legges i munnen til ordførere og stortingskandidater landet rundt.

Så er leserne av Sosialdemokraten.no advart om hva Høyre har på gang.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.