Jens Stoltenberg kåres til suveren debattvinner

Retorikkeksperten Kjell Terje Ringdal utroper Jens Stoltenberg til soleklar vinner av valgkampens første statsministerduell mot Erna Solberg. - Han spiller det vakreste forsvarsspill vi har sett i norsk politikk. Han taper egentlig ingen av de store debattområdene, og han forsvarer, begrunner og forklarer så godt at vi må tro at han har helt rett, sier Ringdal. Også et klart flertall blant velgerne mener at Jens Stoltenberg vant debatten.

JENS VANT: Både ekspertise og velgere er enige. Jens Stoltenberg vant valgkampens første statsministerduell mot Erna Solberg.

JENS VANT: Både ekspertise og velgere er enige. Jens Stoltenberg vant valgkampens første statsministerduell mot Erna Solberg.

Retorikkeksperten Kjell Terje Ringdal utroper Jens Stoltenberg til soleklar vinner av valgkampens første statsministerduell mot Høyres partileder Erna Solberg. – Han spiller det vakreste forsvarsspill vi har sett i norsk politikk. Han taper egentlig ingen av de store debattområdene, og han forsvarer, begrunner og forklarer så godt at vi må tro at han har helt rett, sier Ringdal. Også et klart flertall blant velgerne mener at Jens Stoltenberg vant debatten.

Ringdal arbeider som lektor på Markedshøyskolen i tillegg til å være blant Norges ledende retorikkeksperter. Han har vurdert valgkampens første statsministerduell for Aftenposten.

– Soleklar vinner
I Aftenposten utpeker Ringdal statsministeren som soleklar vinner av duellen.

– Å vise til eksempler er noe av det mest effektive innenfor retorikkens verden. Stoltenberg trekker frem ting som fungerer bra, og eksempler som har vært mislykket i både Sverige, Danmark og England. Han snakker om hvordan prinsippet om OPS (offentlig-privat-samarbeid red.anm) ikke fungerer godt i Sverige, og hvordan den svenske, borgerlige regjeringen har tatt avstand fra dette. Han viser videre til Danmark hvor fedrenes vilje til å ta pappaperm har falt som en stein etter at de fjernet pappapermisjonen som bare er forbeholdt menn, fastslår Ringdal.

Velgernes dom: Jens vant!
Også velgerne  peker ut Jens Stoltenberg som vinner av debatten. På TV2.no ble velgerne i går og i natt bedt om å stemme på den de mente vant debatten. I skrivende stund har 7.676 vært inne og stemt.

54 % av dem peker på Jens Stoltenberg som vinner, mens 46 % peker på Erna Solberg.

Tallene er svært sterke, fordi vi vet at TV2s debattsendinger har pleid å ha sterkere innslag av blå velgere enn hva som er tilfelle hos NRK. Man vet også at partier på høyresida tradisjonelt står sterkere hos folk som besvarer polls på nettet enn hva partier på venstresida gjør.

I tillegg har Erna Solberg i lengre tid scoret bedre på popularitetsbarometerne enn Jens Stoltenberg, og Høyre ligger høyere på gallupene enn det Arbeiderpartiet gjør. Dermed er Jens Stoltenbergs debattseier mer oppsiktsvekkende og imponerende enn om situasjonen på galluper og popularitetsbarometre hadde vært motsatt.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.