508 milliarder kroner til samferdsel!

Regjeringa foreslår å bruke utrolige 508 milliarder kroner på samferdsel i Nasjonal Transportplan (NTP). - Og vi har vist at vi gjennomfører den politikken vi lover på samferdsel, sier statsminister Jens Stoltenberg. han viser til at begge NTP'ene som hans regjering har hatt ansvaret for har blitt MER ENN oppfylt.

GIGANTSATSING: Regjeringens forslag til Nasjonal Transportplan innebærer en gigantsatsing på samferdsel i Norge. Hele 508 milliarder kroner skal brukes på samferdsel!

GIGANTSATSING: Regjeringens forslag til Nasjonal Transportplan innebærer en gigantsatsing på samferdsel i Norge. Hele 508 milliarder kroner skal brukes på samferdsel!

Regjeringa foreslår å bruke utrolige 508 milliarder kroner på samferdsel i Nasjonal Transportplan (NTP). – Og vi har vist at vi gjennomfører den politikken vi lover på samferdsel, sier statsminister Jens Stoltenberg. han viser til at begge NTP’ene som hans regjering har hatt ansvaret for har blitt MER ENN oppfylt.

Tidenes kraftigste løft for norsk samferdsel er dermed et faktum.

Det er en GIGANTSATSING på vei, jernbane, havner, ferger, flyplasser og all slags type samferdselsbasert infrastruktur.

Ble anklaget for luftpenger
– Da vi foreslo 22 milliarder kroner mer til samferdsel i 2005, anklaget den daværende borgerlige regjeringen oss for å drive med luftpenger og Monopol-penger, sier statsminister Jens Stoltenberg. – Men da vi vant valget, gjennomførte vi alt det vi hadde foreslått den gangen vi satt i opposisjon. Og da vi la fram en ny NTP i 2009, løftet vi satsingen på samferdsel med nye 100 milliarder kroner. Også der har vi gjennomført de ambisjonene vi hadde, slår statsminister Jens Stoltenberg fast under presentasjonen av regjeringens forslag til ny Nasjonal Transportplan.

– Vi er en regjering som leverer på samferdsel, konstaterer statsministeren.

Dobbelt så mye firefelts motorvei
Statsministeren slo også fast at det har blitt dobbelt så mye motorvei under dagens regjering. Med andre ord:

Den rødgrønne regjeringen har bygget like mye firefelts motorvei som ALLE TIDLIGERE REGJERINGER TIL SAMMEN!

Og nå FORTSETTER veksten!

1280 kilometer ny riksvei og dobling av antall kilometer møtefri vei
Det er  nærmest ubegripelig store dimensjoner over satsingen i NTP. Se bare på dette:

Det blir 1280 kilometer NY RIKSVEI i NTP-perioden.

Det blir 380 kilometer NY FIREFELTSVEI.

Det blir 400 kilometer med midtrekkverk.

Det blir 780 nye kilometer med MØTEFRI VEI. Dette innebærer en DOBLING av kilometer med møtefri vei i Norge, og vi vil være oppe i over 1500 kilometer når NTP er over. Et EKSTREMT viktig tiltak med tanke på trafikksikkerhet.

750 kilometer ny GANG OG SYKKELVEI.

Når det gjelder hvilke veistrekninger, jernbanestrekninger, havner, flyplasser osv som prioriteres: Det vil ikke denne artikkelen kunne fortelle. Det tar rett og slett ALTFOR MYE PLASS!

I stedet linker vi til regjeringens nettside for Nasjonal transportplan, så du kan lese selv.

 

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.