Jubel for rødgrønn veisatsing

Regjeringen bevilger 17,5 milliarder kroner ekstra til vedlikehold av fylkesveiene. Pengene kommer i forbindelse med Nasjonal Transportplan (NTP) som legges fram 12. april. - Dette er en svært gledelig nyhet, sier fylkesråd for samferdsel i Hedmark, Anne Karin Torp Adolfsen (Ap). Hedmark er et av fylkene med aller flest kilometer fylkesvei, og vil ha stor fordel av den rødgrønne veisatsingen som nå kommer.

FÅR VEIPENGER: Regjeringen vil bruke 17,5 milliarder kroner på å ruste opp vedlikeholdet av fylkesveinettet. Satsingen får lokale samferdselspolitikere til å juble.

FÅR VEIPENGER: Regjeringen vil bruke 17,5 milliarder kroner på å ruste opp vedlikeholdet av fylkesveinettet. Satsingen får lokale samferdselspolitikere til å juble.

Regjeringen bevilger 17,5 milliarder kroner ekstra til vedlikehold av fylkesveiene. Pengene kommer i forbindelse med Nasjonal Transportplan (NTP) som legges fram 12. april. – Dette er en svært gledelig nyhet, sier fylkesråd for samferdsel i Hedmark, Anne Karin Torp Adolfsen (Ap). Hedmark er et av fylkene med aller flest kilometer fylkesvei, og vil ha stor fordel av den rødgrønne veisatsingen som nå kommer.

Det er kilder i regjeringsapparatet som bekrefter nyheten overfor NRK. Satsingen fremkaller jubel hos fylkespolitikere over hele landet.

– Dette vil hjelpe oss med å ta tak i forfallsproblematikken på en måte vi ikke ville ha klart med bare egne midler. Det vil ikke være noe problem å få sette disse pengene i sving, sier Torp Adolfsen. – Vi er fylket med nest flest kilometer fylkesvei og har nok av prosjekter og tiltak der vi trenger disse midlene, understreker hun.

Mange dårlige veier
Midlene skal brukes over en tiårsperiode, og vil gjøre at mange fylker vil få tatt igjen mye av vedlikeholdsetterslepet på veinettet.

Også fylkespolitikere i Sogn og Fjordane jubler over satsingen. – Dette er svært gledeleg og med ei slik satsing vil vi få gjort mykje med det etterslepet som er på fylkesvegane, sier fylkesleder i Sogn og Fjordane Arbeidarparti, Nils P. Støyva, i en kommentar til NRK.

Fylkesveiene er et fylkeskommunalt ansvar, og svært mange veier er i dårlig forfatning etter årevis med vedlikeholdsetterslep. Mange fylkesveier har stor trafikkbelastning, og vedlikeholdet har over tid ikke stått i forhold til belastningen.

Det blir det en endring på nå, når de rødgrønne legger fram NTP og følger opp med 17,5 milliarder i friske penger. 7,5 milliarder vil være øremerket rassikring, mens 10 milliarder vil være til generelt vedlikehold.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.