Frp kraftig uenig med seg selv

Kaoset på høyresida når nå nye høyder. Hittil har partiene kranglet seg imellom om nær sagt hvert eneste tenkelige politikkområde. Nå tar Frp uenigheten til nye høyder - og fyrer av et kraftig angrep på seg selv!

KRANGLER MED SEG SELV: De borgerlige partiene har hittil brukt mye tid på å krangle med de andre borgerlige partiene om hva slags politikk en eventuell borgerlig regjering skal føre. Nå ser Frp ut til å droppe krangelen med de andre partiene - og i stedet krangle med seg selv. Faksimile: TV2.no

KRANGLER MED SEG SELV: De borgerlige partiene har hittil brukt mye tid på å krangle med de andre borgerlige partiene om hva slags politikk en eventuell borgerlig regjering skal føre. Nå ser Frp ut til å droppe krangelen med de andre partiene - og i stedet krangle med seg selv. Faksimile: TV2.no

Kaoset på høyresida når nå nye høyder. Hittil har partiene kranglet seg imellom om nær sagt hvert eneste tenkelige politikkområde. Nå tar Frp uenigheten til nye høyder – og fyrer av et kraftig angrep på seg selv!

Det er Frps nestleder Per Sandberg som står for angrepet på  Frp, som i følge ham selv fremstår som «glattpolerte biljardkuler». Sandberg er en av Frps mest erfarne rikspolitikere, og leder Stortingets justiskomité. Han er også leder for Frps programkomité som skal foreslå partiets politikk for de neste fire årene overfor Frp-landsmøtet senere i år.

– Frp er for forsiktige
Til TV2.no utdyper Sandberg kritikken:

– Det kan være at Frp har gått i en felle og vært litt for forsiktig og at vi ikke har holdt fast på prinsippet om å snakke rent ut med folk, snakke med velgerne og kalle en spade for en spade, sier han.

Det har skapt stor frustrasjon i Fremskrittspartiet at de har havnet i skyggen av Høyre og Erna Solberg. Høyre er langt større enn Frp på målingene.

– Vår politikk må synliggjøres i mye større grad, opp i alt dette så må vi avsløre forskjellene på Frp, H, mellom Frp og KrF og mellom Frp og Venstre og ikke minst dagens regjeringspartier. Det er store forskjeller, sier Sandberg.

Men han mener det vil kreve en annen stil og et tøffere språk for å få større gjennomslagskraft.

– Vi har blitt så politisk korrekt at vi sparker i småstein, mens alle meldte seg inn for å flytte små fjell, ikke sparke i grusen, avslutter Sandberg.

Vil ikke kalle Sandberg illojal
Frp-leder Siv Jensen vil ikke kalle Sandberg illojal.

Hun sier i stedet at det dårlige valgresultatet for Frp i 2011 har vært utgangspunktet for en omfattende debatt internt i partiet.

– Vi er på offensiven, er samlet og vi har klare ambisjoner, ikke om å komme i regjering for enhver pris, men å bruke en regjeringsdeltakelse for å få gjennomført mest mulig av Frps politikk, sier Jensen.

– Ikke for like de andre
Hun mener det fortsatt er et klart skille på politikken Frp fører i forhold til de andre opposisjonspartiene på samme side.

Jensen trekker fram samferdselspolitikk, eldrepolitikk, skatte- og avgiftspolitikk og kanskje mest asyl- og innvandringspolitikk.

– Vi har jobbet i snart 40 år vi for å få en ny kurs i eldreomsorgen. Da sier det seg selv at det vil være en av de viktigste sakene for oss hvis vi setter oss ned ved forhandlingsbordet med de andre partiene.

– Er du villig til å ta Frp tilbake til det Sandberg etterlyser?

– Frp er helt enig om at vi må uttrykke en felles vilje til å samarbeide og samtidig trekke opp det som er forskjellene. Høyre er for bompenger, vi er imot. Dette må velgerne bli klar over.

Borgerlig kaos venter
Velgerne har i lengre tid fått demonstrert hvor rykende uenige de borgerlige partiene er på politikkområde etter politikkområde. Når nå partiene også begynner å bli dypt uenige med seg selv, er det bare å stålsette seg til valgkampen kommer skikkelig i gang.

Det kommer til å ligne på noe vi har sett før. Og som gjentar seg hver gang høyresida ser muligheter for å få fatt i regjeringstaburetter:

Borgerlig kaos.

Postet av
Bjørn Jarle Røberg-Larsen – www.twitter.com/BjornJarle
Få varsling om nyheter fra Sosialdemokraten.no

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.