Flest vil ha Jens som statsminister

Etter sju år sammenhengende som Norges statsminister, er Jens Stoltenberg fortsatt velgernes favoritt. I en ny måling sier 42,5 % at de ønsker at Jens Stoltenberg skal fortsette som statsminister etter valget i 2013.

MEST POPULÆR: Det er Jens Stoltenberg som er den mest populære statsministerkandidaten hos velgerne. Faksimile: NRK.no

MEST POPULÆR: Det er Jens Stoltenberg som er den mest populære statsministerkandidaten hos velgerne. Faksimile: NRK.no

Etter sju år sammenhengende som Norges statsminister, er Jens Stoltenberg fortsatt velgernes favoritt. I en ny måling sier 42,5 % at de ønsker at Jens Stoltenberg skal fortsette som statsminister etter valget i 2013.

Det er NRK som melder dette.

Norstat spør hver måned velgerne om hvem de helst vil ha som statsminister etter neste valg. I oktober var det dødt løp mellom Erna Solberg og Jens Stoltenberg. Nå svarer 42,5 % at de ønsker Jens Stoltenberg, mens 40,8 % har Erna Solberg som sin favoritt.

Kun 6,5 % svarer at de ønsker Siv Jensen som statsminister.

Etter sju år sammenhengende som statsminister, er dette oppsiktsvekkende gode tall. – Det er en veldig hyggelig måling som er et uttrykk for at statsminister Jens Stoltenberg har bred støtte og stor tillit i befolkningen, skriver Aps partisekretær Raymond Johansen i en epost til NRK.

Han tror likevel ikke at valgkampen vil handle om personer.

– Stortingsvalget neste år blir et retningsvalg, der alternativet er en rødgrønn regjering eller en Høyre/Frp-regjering. Jeg gleder meg til valgkamp, skriver Johansen.

 

Postet av
Bjørn Jarle Røberg-Larsen – www.twitter.com/BjornJarle
Få varsling om nyheter fra Sosialdemokraten.no

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.