LOs nestleder: – Må over i arbeidstagermodus for å vinne valget

På LOs og Arbeiderpartiets faglig-politiske frokostmøte idag er LO-nestleder Gerd Kristiansen tydelig på hva som må til for å vinne valget. - Våre medlemmer må over i arbeidstagermodus. De må tenke mer over hva valget betyr for dem som arbeidstagere enn hva det betyr for dem som forbrukere, sier LO-nestleder Gerd Kristiansen (bildet).

ADVARER FAGORGANISERTE: - Tenk gjennom hva valget neste høst betyr for deg som arbeidstager, oppfordrer LO-nestleder Gerd Kristiansen.

ADVARER FAGORGANISERTE: - Tenk gjennom hva valget neste høst betyr for deg som arbeidstager, oppfordrer LO-nestleder Gerd Kristiansen.

På LOs og Arbeiderpartiets faglig-politiske frokostmøte idag er LO-nestleder Gerd Kristiansen tydelig på hva som må til for å vinne valget. – Nå må arbeidsfolk over i arbeidstagermodus. De må tenke mer over hva valget betyr for dem som arbeidstagere enn hva det betyr for dem som forbrukere, sier LO-nestleder Gerd Kristiansen (bildet).

Hun understreket at den rødgrønne regjeringen har den beste forbrukerpolitikken, men at det er forskjellene mellom de rødgrønne og de blå innenfor arbeidslivspolitikken som bør være avgjørende for fagorganiserte velgere. Og at det ikke holder at de ser verden gjennom forbrukerøyne.

– De fagorganiserte må tenke mer gjennom hva neste års valg vil bety for dem som arbeidstagere. Husk hva som lå igjen av allerede vedtatt politikk fra Bondevik-partiene i 2005, minner Kristiansen om. Sosialdemokraten.no har nylig skrevet om hvordan rødgrønn valgseier i 2005 ga en vellykket redningsaksjon for et anstendig norsk arbeidsliv.

– Det er ikke tvil om hvor LO står, legger Kristiansen til.

Frykter kommersialisering av helsevesenet
Den mektige LO-nestlederen er også svært bekymret for helsepolitikken de blå partiene lover å gjennomføre hvis de vinner stortingsvalget neste høst.

– Det er en omfattende privatisering og kommersialisering av helsevesenet som venter, advarer Kristiansen. – De endringsforslagene høyresida snakker om når det gjelder organiseringa av spesialisthelsetjenesten og foretaksmodellen peker i en tydelig retning. De rigger rett og slett helsevesenet vårt for kommersialisering. Dette kan ikke LO sitte stille og la skje, konkluderer hun.

Postet av
Bjørn Jarle Røberg-Larsen – www.twitter.com/BjornJarle
Få varsling om nyheter fra Sosialdemokraten.no

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.