– Ingen ny politikk eller nye idéer fra Høyre og Frp

- Erna Solberg later som de har nye idéer. Det er feil. Det de vil prøve ut i Norge har enten vært prøvd her før, og blitt forkastet. Eller prøvd i Sverige eller andre borgerlige land - med lav suksess, eller direkte fiasko, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt (bildet).

TROR PÅ VALGSEIER: Arbeidsminister Anniken Huitfeldt tror på valgseier neste høst. - Våre motstandere i Høyre har ingen nye ideer og ikke noe nytt politisk innhold. Enten resirkulerer de politikk som er prøvd og forkastet, eller de holder helt munn om hva de vil, sier Huitfeldt.

TROR PÅ VALGSEIER: Arbeidsminister Anniken Huitfeldt tror på valgseier neste høst. - Våre motstandere i Høyre har ingen nye ideer og ikke noe nytt politisk innhold. Enten resirkulerer de politikk som er prøvd og forkastet, eller de holder helt munn om hva de vil, sier Huitfeldt.

– Erna Solberg later som de har nye idéer. Det er feil. Det de vil prøve ut i Norge har enten vært prøvd her før, og blitt forkastet. Eller prøvd i Sverige eller andre borgerlige land – med lav suksess, eller direkte fiasko, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt (bildet).

På en samling i dag for deltagerne i Arbeiderpartiets toppskoleringsprogram, gikk arbeidsministeren gjennom de store seirene Arbeiderpartiet har oppnådd i regjering, og de store seirene som venter hvis partiet får fortsette sitt prosjekt i fire nye år.

Samtidig passet hun på å understreke tydelig hva Høyres alternativ er. – De har ingen ny politikk, og ikke noe nytt innhold. Høyre er Høyre, slik vi kjenner dem så altfor godt fra før av, sier Huitfeldt.

– En periode med store politiske seire
Huitfeldt betegner perioden med rødgrønn regjering som svært suksessfull. – Dette er en periode med store politiske seire. Vi har holdt arbeidsledigheten lav i Norge, mens land rundt oss som har valgt en annen politikk ikke har lykkes. Vi har fått på plass en ny ekteskapslov, et gedigent barnehageløft med både full dekning og maksprisreform, vi har stanset masseprivatiseringen av skolene som den forrige regjeringen åpnet for, vi har reversert raseringen av arbeidsmiljøloven, økt foreldreperimisjonen – på område etter område har vi levert politiske suksesser og hentet politiske seire. Høyre og Frp har på veldig mange politikkområder stått på stikk motsatte løsninger, og ville oppnådd stikk motsatte resultater, sier Huitfeldt.

– Husk hva Erna Solberg og Høyre sa da vi ville ha makspris i barnehagene. Vi mente det var for dyrt når foreldre betalte over 4.000 kroner i måneden for barnehageplass. «Gammelstalinistisk politikk» kalte de det, minner Huitfeldt om.

– Hva mener Høyre om sykepenger?
– Det som kjennertegner Høyre i arbeids- og velferdspolitikken, er ikke nye løsninger. Det er derimot at de ikke sier hva de vil, konstaterer Huitfeldt. – Se f.eks. på sykepenger. Hva mener egentlig Høyre om sykepenger? I det nye programforslaget sier de ingen verdens ting om spørsmålet. Hva betyr det? spør Huitfeldt.

– I Arbeiderpartiet utelukker vi å gå med på endringer som vil gjøre det vanskeligere for folk som er sjuke. Det har aldri Høyre gjort. Det gjør de ikke nå heller – de åpner for alt! Og de tilslører det når vi konfronterer dem med det. Høyre er rett og slett ikke til å stole på, sier Huitfeldt.

Rekordlavt sykefravær
Sykefraværet i Norge er nå på sitt laveste nivå siden denne formen for målinger startet i 2001. Samtidig går både antallet og prosentandelen sosialhjelpsmottagere ned, og er lavre nå enn i 2005. Stadig færre er minstepensjonister. – Dermed er det færre eldre damer som lever i fattigdom. Alt dette syns jeg er veldig bra, sier Huitfeldt. – Men jeg konstaterer at Høyre er mer opptatt av å snakke de norske velferdsordningene NED enn av å se på hva som gjør at Norge faktisk lykkes i velferdspolitikken, sier Huitfeldt.

– Hører man på Erna Solberg og Høyre, skulle man tro velferdsordningene i Norge er så gode at ingen gidder å jobbe. Virkeligheten er jo stikk motsatt, sier Huitfeldt. – Produktiviteten i Norge øker, sysselsettingen øker og det skapes nye arbeidsplasser hver eneste dag. Og det samtidig med at vi har rause og romslige ordninger for dem som av ulike grunner ikke kan jobbe, sier hun.

Tro på valgseier
– Jeg tror vi vinner valget neste høst, og jeg tror vi får fire nye år med en rødgrønn regjering under Jens Stoltenbergs ledelse, sier Huitfeldt.

Hun viser til at situasjonen forut for 2013-valget  ligner mer på situasjonen foran valgene i 2005 og 2009 enn situasjonen foran katastrofevalget i 2001. – Det er rett og slett ikke noe grunnleggende rop om politiske endringer i Norge i dag. Det var det i 2001. Da ville folk ha mer marked og mindre fellesskap. Men det er ingen slike politiske trender nå som sier at folk vil ha mer Høyre-politikk, slår Huitfeldt fast. – Tvert om, faktisk. Folk mener vi trenger mer sosialdemokrati, ikke mindre, legger hun til.

Men hun tror det blir jevnt. – Det er jeg faktisk helt sikker på at det blir. Og slik er det med de aller fleste valg i Norge. Det er noen få mandater i den ene eller andre retningen som vipper valgene i Norge. Det vil det være i 2013 også, mener hun.

Postet av
Bjørn Jarle Røberg-Larsen – www.twitter.com/BjornJarle
Få varsling om nyheter fra Sosialdemokraten.no

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.