Går av etter seksuell relasjon med 17-åring

Roger Ingebrigtsen går av som statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet, og trekker seg samtidig fra stortingsvalglist til Troms Arbeiderparti. Bakgrunnen er at han som 37-åring i 2007 hadde en seksuell relasjon med en 20 år yngre jente.

TREKKER SEG: Den profilerte Ap-politikeren Roger Ingebrigtsen trekker seg fra rikspolitikken etter at det har blitt kjent at han for åtte år sien hadde en seksuell relasjon med en 20 år yngre jente. Faksimile: Roger Ingebrigtsens Facebook-profil

TREKKER SEG: Den profilerte Ap-politikeren Roger Ingebrigtsen trekker seg fra rikspolitikken etter at det har blitt kjent at han for åtte år sien hadde en seksuell relasjon med en 20 år yngre jente. Faksimile: Roger Ingebrigtsens Facebook-profil

Roger Ingebrigtsen går av som statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet, og trekker seg samtidig fra stortingsvalglist til Troms Arbeiderparti. Bakgrunnen er at han som 37-åring i 2007 hadde en seksuell relasjon med en 20 år yngre jente.

Det er Ingebrigtsen selv som meddeler dette i kveld.

Via sin Facebook-profil forteller Ingebrigtsen at han har valgt å trekke seg fra sine sentrale verv. – Jeg tar konsekvensen av mine handlinger ved å trekke meg både fra nominasjonen og som statssekretær, skriver Ingebrigtsen.

Mange Ap-verv
Ingebrigtsen har hatt en lang rekke verv i og for Arbeiderpartiet. Han politisk rådgiver for Gunnar Berge mens Berge var kommunalminister fra 1992 til 1996 i Gro Harlem Brundtlands regjering, og hadde før et vært rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe fra 1989. Ingebrigtsen var også statssekretær i kulturdepartementet for Ellen Horn mens hun var kulturminister i perioden 2000-2001.

I Stoltenberg II-regjeringen var Ingebrigtsen statssekretær i Forsvarsdepartementet – først under Grete Faremo og deretter under Espen Barth Eide – fram til han ble statssekretær for Trond Giske i Nærings- og handelsdepartementet i september i år.

Roger Ingbrigtsen har også vært journalist og nyhetsredaktør i Nordlys, i tillegg til å ha jobbeet som journalist i VG. Videre har han vært informasjonssjef ved Nasjonalt Senter for Telemedisin i Tromsø. Ingebrigtsen var også fylkesråd i fylkesrådet under Arbeiderpartiets Paul Dahlø og informasjonssjef i OL-selskapet Tromsø 2018.

Han har også vært rådgiver for Arbeiderpartiets nestleder og fiskeriminister Helga Pedersen. I tillegg er han styreleder for Nordnorsk symfoniorkester. Ingebrigtsen er sønn av den avdøde Nordlys-journalisten Karl Ingebrigtsen.

– Ikke bitter
Ingebrigtsen omtaler relasjonen til den 20 år yngre jenta som uakseptabel. Han sier at han ikke er bitter over å forlate rikspolitikken nå. – Jeg er trist, men føler ingen bitterhet. Jeg vil fortsette å elske Arbeiderpartiet livet ut, skriver Ingebrigtsen.

Førstkommende søndag skal det være nominasjonsmøte i Troms Arbeiderparti. Der lå det an til kampvotering om førsteplassen på lista mellom Roger Ingebrigtsen og den tidligere AUF-lederen Martin Henriksen.

– Takk til alle dere som har heiet meg fram, støttet og hjulpet meg. Jeg beklager at jeg har sviktet, avslutter han på sin Facebook-profil.

Oppdatert kl 20.06: NTB har en melding ute om saken, bl.a. gjengitt på Vårt Land på nett.

 

Postet av
Bjørn Jarle Røberg-Larsen – www.twitter.com/BjornJarle
Få varsling om nyheter fra Sosialdemokraten.no

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.