Jødehetsende AUF’er er ikke AUF’er likevel

I dag har flere medier skrevet om at en AUF'er i Hamar har hetset jøder på sosiale medier. Nå viser det seg at jødehetseren ikke er AUF'er likevel.

HETS: Mange medier slo stort opp at en AUF'er på Hamar hetset jøder i sosiale medier. Nå viser det seg at vedkommende slett ikke er AUF'er.

HETS: Mange medier slo stort opp at en AUF'er på Hamar hetset jøder i sosiale medier. Nå viser det seg at vedkommende slett ikke er AUF'er.

I dag har flere medier skrevet om at en AUF’er i Hamar har hetset jøder på sosiale medier. Nå viser det seg at jødehetseren ikke er AUF’er likevel.

Både TV2, VG, Nettavisen og en rekke andre medier var raske med å gjengi en nyhet fra Hamar Arbeiderblad om at en AUF’er på Hamar hetset jøder i sosiale medier. Bakgrunnen var Israels aggresjon overfor Gaza.

Nå viser det seg at vedkommende faktisk ikke er AUF’er!

– Jævla jøde horer
Etter å ha postet meldingen «Jævla jøde horer, dere bomber små barn og uskyldige kvinner og slipper unna med det, skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere litt mer.. jævla jøder» fikk han raskt reaksjoner.

En av dem som reagerte var fylkestingsmedlem og kommunestyremedlem for Arbeiderpartiet, Khalid Haji Ahmed. Han svarte i tråden på en måte som i følge ham selv var fleipete, men irettesettende. Til Nettavisen utdyper Ahmed dette:

– Jeg kjenner ungdommene, og i dialog med ungdom må du bruke deres språk. Jeg prøvde å si «Uff, lykke til, da, hvis du vil gjøre så dumme ting», sier Ahmed til Nettavisen.

Ikke medlem siden 2009
Uansett er det  skapt et inntrykk av at utsagnene om jøder kom fra et AUF-medlem. I noen medier omtales han endatil som et aktivt AUF-medlem, og på høyreekstreme nettsteder som «en sentral AUF-politiker».

Sosialdemokraten.no har latt seg forbløffe over at AUF-medlemmer – særlig hvis de har noen som helst aktiv tilknytning til organisasjonen – har kommet med slike uttalelser basert på Israels angrep på Gaza. Derfor ville vi sjekke hvordan dette faktisk hang sammen.

Da vi spurte om det stemmer at han er medlem i AUF, fikk vi et helt utvetydig svar.

– Nei det er han ikke. Han har ikke betalt medlemskontigent siden 2009, står ikke i medlemsregisteret og han meldte seg også aktivt ut etter Utøya, sier en sentralt plassert AUF’er i Hedmark til oss nå i kveld.

Siste gyldige medlemskontingent var altså i 2009. For tre år siden.

Og han meldte seg aktivt ut av organisasjonen etter massakren på Utøya i fjor sommer.

– Jeg er ikke AUF’er
Også jødehetseren selv bekrefter at han ikke er AUF’er, og at han blåser en lang marsj i organisasjonen. På sin Facebook-side skriver han  i dag (etter at saken var blitt pressestoff) følgende:

«greia er at jeg egentlig ikke er aufer engang.. kunne ikke brydd meg mer om auf… skriver akkurat hva jeg føler for»

Utsagnet kommer forøvrig i en tråd han selv startet, der han kommer med mer sjikane mot jøder:

«med en gang noen skriver om jøder så klikker alle, men dt at de dreper barn hver dag det går bra 🙂:)«

AUF og Ap reagerer kraftig
Både lokalt og på riksplan har AUF’ere og Ap-politikere nærmest stått i kø for å fordømme hetsingen. Vi gjengir ikke alle, av plasshensyn. Men lar en av reaksjonene stå som eksempel. – Arbeiderpartiet tar sterk avstand fra hatske ytringer mot jøder, sier Aps partisekretær Raymond Johansen. – Det er mange som er engasjert i konflikten mellom israelere og palestinerne. Mange i vårt parti har brukt mye tid og krefter på å bidra til en fredelig løsning på konflikten over mange år, inkludert meg selv. Vi bygger fred ved å bygge tillit og broer, ikke med hatefulle ytringer. Målet er en tostatsløsning som gjør at israelere og palestinere kan leve i fred med hverandre. Det vil Arbeiderpartiet fortsette å jobbe for, fastslår han.

Jøder i sin alminnelighet har like lite med bombing av Gaza å gjøre som nordmenn i sin alminnelighet hadde å gjøre med det som skjedde 22. juli i fjor. Det er like ille at dette kommer fra AUF’ere om jøder som det er når folk med tilknytning til Frp, SIAN, NDL eller andre grupperinger strør om seg med stempling av muslimer eller andre grupper de har bestemt seg for å ikke like.

Israels handlinger overfor befolkningen på Gaza må Israels regjering og Israels militære ledelse ta ansvaret for. Ikke norske jøder. Og ikke jøder andre steder i verden. Akkurat som muslimer heller ikke skal stilles kollektivt til ansvar for hva regimer i muslimske land bedriver, eller hva enkeltpersoner med tilknytning til islam foretar seg.

Sentrale AUF-ere er selvsagt enige i dette.

Aktive AUF’ere også.

Og de fleste med vanlig medlemskap i AUF bør også være enige i dette, hvis ikke har de strengt tatt valgt helt feil organisasjon å melde seg inn i.

 

Postet av:
Bjørn Jarle Røberg-Larsen – www.twitter.com/BjornJarle

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.