I dag skulle Tore Eikeland fylt 22 år

Tore Eikeland var leder av AUF i Hordaland da han ble drept på Utøya 22. juli 2011. I dag skulle han fylt 22 år. Her er innlegget han holdt på Arbeiderpartiets landsmøte - som førte til at Norge for første gang benyttet reservasjonsretten i EØS-avtalen mot et EU-direktiv.

Tore Eikeland var leder av AUF i Hordaland da han ble drept på Utøya 22. juli 2011. I dag skulle han fylt 22 år. Bilde: www.twitter.com/teikeland

Tore Eikeland var leder av AUF i Hordaland da han ble drept på Utøya 22. juli 2011. I dag skulle han fylt 22 år. Bilde: www.twitter.com/teikeland

Tore Eikeland var leder av AUF i Hordaland da han ble drept på Utøya 22. juli 2011. I dag skulle han fylt 22 år.

Han var en av Arbeiderpartiets mest lovende ungdomspolitikere, et unikum med ord, uredd, engasjert og grundig. Kontoen hans på Twitter vitner fremdeles om en ung mann med evne til å kombinere humor og vidd med klar politisk brodd.

Selv hadde jeg relativt hyppig kontakt med Tore, særlig via sosiale medier og gjennom blogging. Men også på andre måter. I mai jobbet vi sammen med et argumentasjonsopplegg til bruk for AUFs skoledebattanter – et opplegg som ikke ble benyttet da alle skoledebattene ble avlyst etter massakren 22. juli.

Til minne om Tore Eikeland – her er innlegget han holdt på landsmøtet i Arbeiderpartiet i april 2011, og som førte til at Norge for første gang benyttet reservasjonsretten i EØS-avtalen mot et EU-direktiv:

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.