– Mer privatisering med Venstre enn med Frp

- Det blir mer privatisering når Venstre blir bundet i byråd, med FrP som støtteparti, enn med FrP i byråd, sier nestleder i Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin.

VENSTRE VERRE ENN FRP: - Det blir mer privatisering når Venstre blir bundet i byråd, med FrP som støtteparti, enn med FrP i byråd, sier nestleder i Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin.

VENSTRE VERRE ENN FRP: - Det blir mer privatisering når Venstre blir bundet i byråd, med FrP som støtteparti, enn med FrP i byråd, sier nestleder i Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin.

Byrådet skal selge Oslo kino. – Det blir mer privatisering når Venstre blir bundet i byråd, med FrP som støtteparti, enn med FrP i byråd, sier nestleder i Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin, i en pressemelding 15. mai:

Fagforbundet Oslo er skuffet over Venstres omvending i kinopolitikken, når Venstre–byråd Hallstein Bjercke nå vil selge Oslo Kino AS. Fra å være en bremsekloss i privatiseringen av Oslo, er nå Venstre drivkraften for å selge Oslo Kino AS, enten fullt og helt, eller stykkevis og delt. Dette byrådet er det mest privatiseringsivrige byrådet vi har hatt. – Det blir mer privatisering når Venstre blir bundet i byråd, med FrP som støtteparti, enn med FrP i byråd, sier nestleder i Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin.

Fagforbundet er mot salget. Oslo kino har vært drevet og eid av Oslo kommune siden 1927.  Vi skjønner ikke hvorfor man vil selge ut en suksess. Kommunen henter hvert år ut et overskudd, og har gjennom sitt eierskap muligheten både til å beholde og utvikle kinoen som et godt, men ikke gjennomkommersielt tilbud til byens befolkning.

Byrådet har ingen ambisjoner i kulturpolitikken
Med salget mister Oslo-politikerne muligheten til å ha en kinopolitikk, og gjør kulturpolitikken snevrere. Salget er en varslet tragedie, avviklingen har vært en styrt utvikling fra Høyre og FrP. Lokalkinoene i Osloer borte, og Oslo Kino har blitt mer og mer markedsstyrt. Fagforbundet frykter for et allsidig filmtilbud i framtida, når Oslo nå ser ut å gå mot et marked med maks to private leverandører.

Ønsker å bevare Oslo kino som ett selskap
Vi erkjenner at det er et borgerlig flertall i bystyret, og skjønner at det er en stor utfordring å stoppe salget. Fagforbundet håper imidlertid at dette flertallet ser nytteverdien av å holde selskapet samlet, og finner en eier som også har kinopolitiske ambisjoner.  Oslo Kino har gjort et godt arbeid med å tilpasse seg markedssituasjonen. De har bygget opp et selskap som har mange bein å stå på, en oppsplitting av Oslo Kino vil gjøre dette arbeidet bortkastet. Vi forutsetter selvsagt at de ansattes rettigheter og medvirkning ivaretas i prosessen.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.