Hedmark får landets yngste fylkesråd noensinne

Når Lasse Juliussen (26) om få dager tiltrer som fylkesråd i Hedmark, blir han den yngste som noensinne har hatt et slikt folkevalgt verv i Norge.

NYE FYLKESRÅDER: Lasse Juliussen (26) blir tidenes yngste norske fylkesråd når han om kort tid tiltrer som fylkesråd for næring, kultur, folkehelse og likestilling. Per-Gunnar Sveen (47) er Hedmarks nye fylkesrådsleder. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

NYE FYLKESRÅDER: Lasse Juliussen (26) blir tidenes yngste norske fylkesråd når han om kort tid tiltrer som fylkesråd for næring, kultur, folkehelse og likestilling. Per-Gunnar Sveen (47) er Hedmarks nye fylkesrådsleder. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Hedmark Arbeiderparti har på sitt representantskapsmøte 15. mai valgt Per-Gunnar Sveen (47) fra Elverum som sin nye fylkesrådsleder, Anne Karin Torp Adolfsen (43) fra Løten som ny fylkesråd for samferdsel og miljø og Lasse Juliussen (26) fra Nord-Odal som ny fylkesråd for næring, kultur, folkehelse og likestilling. Fylkesrådet i Hedmark består av fire personer, den fjerde utpekes av Senterpartiet som Hedmark Ap har et politisk samarbeid med i fylkespolitikken.

Tidenes yngste fylkesråd
Lasse Juliussen blir tidenes yngste fylkesråd i Hedmark, og etter det Sosialdemokraten.no har bragt i erfaring er han også tidenes yngste i et fylkesråd noe sted i Norge.

26-åringen har imidlertid lang og bred politisk erfaring, og i debatten i representantskapet ble dette understreket. – Med Lasse Juliussen får vi en fylkesråd som er ung OG erfaren, fastslo Astrid Oppegård fra Trysil Arbeiderparti. Hun fremhevet at Juliussen har vært leder av AUF i Hedmark, har sittet i AUFs sentralstyre, er inne i sin andre periode som fylkestingsrepresentant og er varaordfører i Nord-Odal kommune.

Formelt velges det nye fylkesrådet på ekstraordinært fylkestingsmøte mandag 21. mai.

Gode ungdomstradisjoner i Hedmark Ap
Fra før av har Hedmark Ap også landets yngste ordfører, Espen Andre Kristiansen (25) i Åmot kommune i Østerdalen. Og Hedmark Aps fylkespartileder Bente Elin Lilleøkseth (37) var i sin tid landets yngste ordfører da hun første gang ble valgt til ordfører i Løten i en alder av 22 år.

Også den påtroppende fylkesrådslederen har bakgrunn fra kommunepolitikken. Han ble varaordfører i Elverum som 26-åring, og ordfører i samme kommune da han var 29.

Den tredje Ap-fylkesråden, Anne Karin Torp Adolfsen, har vært gruppeleder for Ap i Løren kommunestyre i åtte år. Før det var hun kommunestyremedlem i Eidskog i en periode. Så hele det nye mannskapet i fylkesrådet for Arbeiderpartiet har kommet inn i politikken i ung alder, og har opparbeidet seg betydelig politisk erfaring som de nå tar med seg inn i sine nye oppgaver i fylkespolitikken.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.