Med Hagen på topp faller Oppland Frp til bunn

Frp ser katastrofetall i en ny stortingsmåling for Oppland. Partiet satt Carl I. Hagen på topp av stortingsvalglista i håp om å kapre flere velgere. Resultatet er det stikk motsatte. Rekordlave 5,0 % av velgerne i Oppland sier de vil stemme Frp ved valget i høst, og Hagen er milevis unna stortingsplass.

VELGERFLUKT: Frp opplever en enorm velgerflukt i Oppland etter at partiet nominerte partiveteran Carl I. Hagen på toppen av valglista. Foto: Human_Etisk Forbund

Frp ser katastrofetall i en ny stortingsmåling for Oppland. Partiet satt Carl I. Hagen på topp av stortingsvalglista i håp om å kapre flere velgere. Resultatet er det stikk motsatte. Rekordlave 5,0 % av velgerne i Oppland sier de vil stemme Frp ved valget i høst, og Hagen er milevis unna stortingsplass.

Målingen er utført av Sentio på oppdrag av avisen GD, og det er rett og slett full katastrofe for Fremskrittspartiet om denne målingen skulle slå til. Velgerne rømmer hals over hodet fra partiet, som Sentio har målt totalt tre ganger i Oppland det siste halvåret.

I september ble Frp målt til 7,6 % oppslutning, og i november til 12,4 %. Men nå sier altså kun 5 prosent av velgerne i Oppland at de vil stemme på Frp.

Carl I. Hagen på topp av valglista har slett ikke trukket velgere til partiet, Tvert om ser det ut til at velgerne har blitt jagd vekk i stedet. Nå ligger Frp an til å ende opp uten mandat fra Oppland for første gang siden valget i 1993. Den gang endte Frp med svake 3,9 % av stemmene i Oppland. Så sent som i 2017 stemte 12,2 % av opplendingene på Frp. I 2013 var resultatet 12,7 % og i 2009 fikk Frp 17,5 % av stemmene i Oppland.

Ellers er Senterpartiet som ventet det største partiet i Oppland. Partiet måles til 38,0 % oppslutning. Arbeiderpartiet er nest størst med støtte fra 21,9 % av velgerne i denne valgkretsen. Høyre har 15,1 % av opplendingene i ryggen. Og også SV har høyere oppslutning enn Frp, Audun Lysbakkens parti måles til 7,7 % av stemmene i Oppland.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Foto: Human-Etisk Forbund, Flickr.com
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.