Ap fram på flere målinger til tross for Maria Amelie-bråket!

Etter at saken om Maria Amelie eksploderte tidligere i måneden, har Arbeiderpartiet fått rundjuling av et samlet pressekorps, av et samlet politisk miljø og av en rekke fremtredende offentlige røster (bl.a. tidligere justisminister for Ap Anne Holt). En gallup viste også at et stort flertall blant velgerne krevde at Maria Amelie skulle få bli i Norge: 60 % støtter et slikt krav, mens kun 27 % mener hun skal sendes ut i tråd med vedtaket. Også hos Aps egne velgere mener det klare flertallet at hun må få bli i Norge. Også innad i regjeringen skaper spørsmålet storm: Sentrale SV’ere krever at SV forlater regjeringen.

I og med at dette har vært mer eller mindre den eneste saken for det politiske ordskiftet i lang tid nå, ventet mange at Arbeiderpartiet ville få rundjuling på meningsmålingene.

Men så har det kommet to slike målinger. Den første viser stillstand for Ap, og tilbakegang for de partiene som i særlig grad har stått i fronten av kritikken mot Ap. Mens den andre viser rekordlav oppslutning om SV, og markert fremgang for Ap.

Midt i en av de tøffeste rundene Ap har hatt hittil under det rødgrønne stortingsflertallet, går altså Ap frem på målingene. Det lover veldig godt for den lange valgkampen frem mot lokal- og fylkestingsvalget 12. september i år. For de vanskelige sakene står fortsatt i kø, og Arbeiderpartiet vil måte ta mange upopulære beslutninger i tida som kommer – og må påregne kjeft fra både politiske motstandere og samarbeidspartnere, samt et ensrettet kjør fra en ensidig presse.

Kanskje velgerne når alt kommer til alt setter pris på politisk ryggrad, og på at Ap står på de løsningene som er riktige for landet – i stedet for å henfalle til uhemmet publikumsfrieri hver gang sjansen byr seg?

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.