Lytt til velgerne – si JA til Datalagringsdirektivet!

I desember viste en meningsmåling fra Synovate at et stort flertall i folket sier JA til Datalagringsdirektivet. Blant Høyres velgere svarte 63 % ja, mens bare SV og Rødt hadde et flertall av motstandere blant sine velgere.

Hvis Høyres sentralstyre skal lytte til andre enn seg selv i denne saken, bør det være sine egne velgere. Og de sier krystallklart JA til å gi politiet de redskapene de ber om. Dette er forøvrig like redskaper som våre naboland Finland og Danmark allerede har – og som Høyres regjerende søsterparti i Sverige foreslår å innføre.

Til dere som skremmer med nær sagt alt fra dommedag via politistat til totalitært meningsdiktatur hvis Datalagringsdirektiet blir innført: Er demokratiet avskaffet i Danmark? Er ikke Nederland og Frankrike lenger liberale rettsstater? Disse skremslene deres holder overhodet ikke vann – at telefonselskapet ditt skal lagre hvem du ringer til, når du ringer og hvor du var da samtalen begynte er IKKE noen trussel mot vårt frie samfunn.

Det som derimot ER en trussel mot samfunnet vårt, er dersom tungt kriminelle skal få operere mer eller mindre i fred, fordi norsk politi ikke får samme redskap til å bekjempe alvorlig kriinalitet som det resten av Europa har. I Norge slettes digitale trafikkdata etter 21 dager (for nett), 3 måneder (for mobiltelefoni med månedsfaktura) og 5 måneder (telefoni og mobiltelefoni med kvartalsfakturering). Dette er kortest i Europa. Når politiet blir klar over at kriminalitet har funnet sted, er bevisene allerede slettet. Poltiet henlegger alvorlige saker hver uke fordi bevisene er slettet for evig tid. Og DET truer samfunnet vårt.

Alle som mener at en viktig oppgave for myndighetene er å sikre innbyggene mot vold, kriminalitet og overgrep fra andre innbyggere, bør vente utålmodig på at Datalagringsdirektivet inføres her hjemme som i 20 andre europeiske land hittil!

Som et parti med kunnskapsbasert tilnærmng til politikk, håper jeg at Høyre også i denne saken vil se gjennom skremslene fra motstanderne, og ende på en tilsvarende løsning som det deres svenske og danske søsterpartier har valgt å gå for.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.