Men krig er faktisk veldig bra!

I dag er det eksport av olje og gass som gir Norge de største inntektene. Men til tross for at norsk gass vil bidra til lavere klimautslipp i verden, er det stor motstand mot å fortsette letingen etter energi på norsk sokkel. Inntektene fra oljeproduksjonen er allerede raskt fallende, og gassproduksjonen er også i ferd med å avta.

Og med minkende produksjon og færre nye boringer på sokkelen mister vi både verdiskapning, sysselsetting, kunnskapsutvikling og ny teknologi.

Mange hater tanken på at norsk gass kan forsyne kontinentet og De britiske øyer med renere energi til erstatning for klimabombene som dagens kullkraftverk er. Sysselsetting, klimavennlig energi, teknologiutvikling, verdiskapning – alt dette er vel og bra, men tydeligvis ikke når det kommer fra havbunnen.

Men krig er faktisk veldig bra!

For mens aktiviteten i Nordsjøen avtar, øker norsk engasjement i krigsindustrien!

De siste fem årene er norsk våpeneksport tredoblet. Det er tydeligvis god moral å skape sysselsetting, teknologiutvikling og verdiskapning ved å finne nye og bedre måter å ta livet av hverandre på. I allefall langt bedre moral enn å forsyne verden med den energien man sårt trenger til å lage mat, holde industriproduksjonen i gang, drifte skoler og sykehjem, sørge for at husarbeid kan foregå på en enkel måte – og attpåtil redusere klimautslippene.

Nå er det jo ikke slik at Norge eksporterer våpen til krigførende land. Men likevel er krig bra for oss! Fordi vår eksport går til land som FRYKTER krig, og som derfor trener på en situasjon der man blir kastet ut i krig.

Da kan de takke norsk våpenteknologi og norsk ammunisjon for at de er i stand til å drepe hverandre.

Og vi kan vel for vår egen del håpe at både de som dreper og de som blir drept har fått trening med norskproduserte våpen.

For da slår vi to fluer i ett smekk.

Og får full jackpot!

Jo fler som trener på å drepe, jo bedre for sysselsetting, verdiskapning og teknologiutvikling  her hjemme!

Velferdssamfunnets opprettholdelse er sikret hvis vi får flere til å ta livet av hverandre, eller i det minste frykte faren for at de selv skal bli tatt livet av. Og da kan vi samtidig slippe å drive med den motbydelig umoralske eksporten av gass til land som ønsker å legge ned kullkraftverk.

Vi går lyse tider i møte! Velferdssamfunnets opprettholdelse er sikret! Nå vet vi hva i skal leve av i fremtiden: at andre dreper hverandre!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet  på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.