12-åring til Storberget: – Pappa solgte meg som slave!

Justisminister Knut Storberget holdt 1. mai-tale i ElverumI sin 1. mai-tale i Elverum kirke delte justisminister Knut Storberget (bildet) en personlig opplevelse med tilhørerne. For en uke siden kom han i snakk med en 12 år gammel jente. Hun hadde blitt solgt som slave – av faren sin.

– Nederst ved bordet, bokstavelig talt nederst ved bordet, satt det ei lita jente på 12 år. Det ble slik at hun ble sittende ved siden av meg under møtet, og mens de voksne snakket undra jeg meg over hvem denne jenta var. Hun var Enele, 12 år gammel, hun satt og klamret seg til en flaske med Fanta. Og etterhvert som hun også fikk ordet må jeg si at det er ikke én jente i verden jeg mer unner ei flaske Fanta enn den jenta, begynte Storberget.

– 12 år. Og bare noen dager før hun møtte den norske justisministeren og mange notabiliteter for modig å fortelle sin historie, så selger foreldrene henne på et marked i Mocambique. Jenta legger ut å sin første reise her i verden, til en familie i Malawi hvor hun fungerer som husslave, fortsatte han.

– Modig nok forteller hun historien sin til meg. Hun sier: «Jeg er husslave. Pappa har solgt meg. Og jeg er allerede utsatt for grove seksuelle overgrep.», sa Storberget.

– Jeg lovte denne jenta jeg møtte at når Norge feirer sin 1. mai-dag, skal hun få være med på alle arrangementene våre. For jeg kunne ikke gi henne noen garanti, slik jeg kan gjøre overfor min 10-åring eller 9-åring, at livet skal bli en reise i velferd og en reise i lykke.

– Ikke vet jeg hva Enele gjør i dag. Og ikke vet jeg hva hun gjør i morgen. Men jeg vet at hun har en kraft i seg som må være sterkere enn alle krefter, slo Storberget fast.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.