Så dummet opposisjonen seg ut igjen – men reddes kanskje av pressen?

Da SV på sitt landsmøte foreslo forbud mot salg av nye biler som kun går på fossilt drivstoff, var opposisjonen raskt ute med å kjefte ut partiet for å være urealistiske, tøvete og politisk useriøse. Særlig Høyre og Frp gikk bananas og fråtset i ukvemsordover hvor tåpeig forslaget var.

SV foreslo altså at et forbud mot salg av nye biler som kun går på fossilt drivstoff skal tre i kraft fra 2015.

I dag kommer en ny nyhet: USA vurderer forbud mot bensinbiler – fra 2015!

Så SV er altså her på linje med politikken i USA – bilindustriens internasjonale høyborg. Jeg har en eneste mulig konklusjon på opposisjonens sprell i denne saken: Frp og Høyre er totalt useriøse, og uttaler seg først og fremst for å forhåne og sjikanere sittende regjering – ikke fordi de har noe særlig bidrag i den politiske debatten.

Så er spørsmålet: Lar pressen dem slippe unna nok en gang? Pressen burde nå konfrontere Frp’erne og Høyre-politikerne  med at det de for kun kort tid siden omtalte som useriøst tøvprat faktisk kan bli en realitet i USA innen samme tidsfrist som SV foreslo.

Mitt stalltips er at pressen nok en gang redder den uredelige og useriøse opposisjonen fra å fremstå som tåper overfor offentligheten. VG.no nevner f.eks. hittil i dag ikke opposisjonens åpenbare sludder i denne saken med et eneste ord. I stedet er det Martine-saken,  striden mellom regjeringen og Aker/Røkke, Heidi Klums mulige graviditet og noe fotball-greier som får oppmerksomhet i dag.

Jeg mener ikke at Norges største avis skal slutte å skrive fjas om potensielt gravide supermodeller. Men når de ikke konfronterer opposisjonen med virkeligheten når den nærmest eksploderer midt i ansiktet på dem – da svikter VG, og pressen forøvrig, sin samfunnsoppgave.

Ros til Aftenposten for at de griper tak i dette!

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.