Storm i et vinglass

Gjermund Bjørndahl Røysland ber om å bli avløst som partileder for Arendal Arbeiderparti. Formell grunn: Han er ikke motivert til å fortsette. Reell grunn: Han har drukket vin på ordførerens kontor!

Altså…jeg er partileder for et kommuneparti i Arbeiderpartiet selv, og jeg vet at det er mange mer eller mindre merksnodige grunner til at medlemmer mener at man bør byttes ut som partileder. Selv har jeg opplevd at medlemmer i Elverum Ap vil bytte meg ut fordi jeg for en periode forankret medlemskapet mitt direkte i kommunepartiet, i stedet for i et lokalt partilag.

Men å ha drukket vin på ordførerens kontor…? Er dét virkelig en grunn til at folk ikke lenger kan ha lederverv i Arbeiderpartiets kommunepartier…??

Greit nok at varaordføreren er Krf’er og at det var hans vinflaske som ble drukket. Og greit nok at Arendal ligger i en noe mer pietistisk del av landet enn de delene jeg er best kjent med selv. Men å ha drukket vin på kontoret til ordføreren – det må det vel være rom for…?

Selv skal jeg ikke si nøyaktig hva jeg har drukket på ordførerens kontor – men om varaordføreren hadde hatt kjennskap til det, tviler jeg sterkt på at han hadde brydd seg.

Røysland visste ikke engang at det var varaordførerens vin som ble drukket, før ordføreren fortalte ham det et par dager senere.

Jeg syns dette rett og slett minner mistenkelig mye om storm i et vinglass.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.