Ap, Sp og SV enige om oppjustering av strømstøtten

Nå forsterkes ordningen for å hjelpe vanlige folk gjennom en vinter med høye strømpriser.

OPPJUSTERER STRØMSTØTTEN: Arbeiderpartiet ved Terje Aasland (bildet) har blitt enig med Senterpartiet og SV om å oppjustere strømstøtten.

Ap, Sp og SV ble onsdag enige om å forsterke ordningen som skal hjelpe husholdninger med å håndtere rekordhøye strømpriser gjennom vinteren. Krisen rammer sosialt urettferdig og trenger derfor rettferdige løsninger. Kompensasjonsnivået i ordningen økes fra 55 til 80 prosent på en strømpris over 70 øre/kwh, i tråd med regjeringens forslag.

– Arbeiderpartiet og Senterpartiet er godt fornøyde med at det er flertall for regjeringens oppjustering av strømstøtten. Situasjonen med de ekstraordinært høye strømprisene er kritisk for mange. Det er et mål for oss at norske husholdninger skal ha tilgang på rimelig strøm, sier de energi- og miljøpolitiske talspersonene Terje Aasland (Ap) og Ole André Myhrvold (Sp).

– For Arbeiderpartiet og Senterpartiet er det viktig at vi nå får en totalgjennomgang av energipolitikken, slik at vi ikke står i denne situasjonen neste vinter. Vi har hele tiden vært tydelig på at strøm skal være billig og at strømkostnadene for folk og næringsliv skal reduseres. Rimelig strøm er et velferdsgode som er grunnleggende i et mørkt og kaldt land som Norge, sier Aasland og Myhrvold.

Også SV er fornøyd med enigheten. – Vi er glade for at regjeringen lyttet til oss og kom med høyere støtte til folk, når de nå skal betale strømregningene. For SV er det nå viktig å hjelpe de som sliter mest med de skyhøye strømregningene. Derfor jobber vi med det nå i de videre forhandlingene som pågår i finanskomiteen, sier SVs energi- og miljøpolitiske talsperson Lars Haltbrekken.

Oversikt over de viktigste tiltakene i strømpakken:

  • Direktestøtte til strømkundene over nettleien (med støtteandel på 55 prosent i desember og 80 prosent i januar, februar og mars)
  • Redusert el-avgift: 2,9 milliarder kroner.
  • Økt bostøtte: 1,2 milliarder kroner.
  • Økt støtte til studenter: 196 millioner kroner.
  • Økt støtte til kommunene for merutgifter til økonomisk sosialhjelp: 400 millioner kroner.
  • Støtte til ENØK-tiltak gjennom Enova: 100 millioner kroner.
  • Midlertidig tilskudd til veksthusnæringen: 170 millioner kroner.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.