Ap opp på to ferske meningsmålinger

Arbeiderpartiet går fram med hele 2,6 prosentpoeng på en fersk partimåling. På en annen går partiet fram med 0,9 prosentpoeng sammenlignet med desember.

AP OPP: Arbeiderpartiet går fram på to ferske meningsmålinger tatt opp i januar 2022. Foto: Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0)

Etter en periode med nedgang, går Arbeiderpartiet nå fram på to ferske partimålinger. Størst framgang har Arbeiderpartiet i målingen som Norfakta tok opp 4. og 5. januar, og som er publisert i avisene Nationen og Klassekampen.

Ap fram 2,6 prosentpoeng

Norfakta-målingen viser en klar framgang for partiet, og gir et pluss på hele 2,6 prosentpoeng. Dermed måles Arbeiderpartiet til 24,3 % oppslutning, og tar dermed nesten igjen forspranget Høyre hadde i desember. Da var Høyre klart størst med en ledelse på 3,1 prosentpoeng til Arbeiderpartiet. Nå er derimot Høyre kun 0,6 prosentpoeng foran Arbeiderpartiet.

Ingen andre partier har større framgang enn Arbeiderpartiet på Norfaktas måling.

Også i VGs januar-måling som ble tatt opp av Respons Analyse og publisert 11. januar går Arbeiderpartiet fram sammenlignet med desember. I desember var Ap-oppslutningen på 22,6 %, mens i januar vokser partiet til 23,5 %. Høyre går litt tilbake, og er nå 2,1 prosentpoeng større enn Arbeiderpartiet i VGs måling, mens avstanden i desember var 3,7 prosentpoeng i Høyres favør.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.