Terje Aasland, Eigil Knutsen og Lene Vågslid blir Aps komitéledere på Stortinget

Arbeiderpartiet skal ha tre komitéledere og syv komiténestledere på Stortinget. Terje Aasland, Eigil Knutsen og lene Vågslid er de tre komitélederne.

AP-LEDERE PÅ STORTINGET: Her er Arbeiderpartiets fraksjonsledere og talspersoner på Stortinget de neste fire årene. Foto: Arbeiderpartiet

Terje Aasland (Telemark) blir leder av Stortingets miljø- og energikomité, Eigil Knutsen (Hordaland) blir leder for finanskomiteen og Lene Vågslid (Telemark) blir leder av kommunal- og forvaltningskomiteen. – De neste årene blir arbeidet i Stortinget veldig viktig. Det er her vi skal sikre flertall for regjeringens politikk, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aasrud. Les videre for å se hvem som blir Arbeiderpartiets komitéledere, komiténestledere, fraksjonsledere og talspersoner i komiteene de neste årene.

I dag ble det klart hvordan Arbeiderpartiets 48 stortingsrepresentanter skal fordeles på de ulike stortingskomiteene, samt hvem som skal være talspersoner for de ulike fagfeltene. Fra før av er det klart at Rigmor Aasrud og Terje Aasland er valgt til henholdsvis parlamentarisk leder og parlamentarisk nestleder i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Aasland, Knutsen og Vågslid blir komiteledere

– Jeg er veldig glad for at vi har fått på plass et så sterkt lag med talspersoner til å tale Arbeiderpartiets sak her i Stortinget. Dette er veldig dyktige folk med pågangsmot og kunnskap, og det lover godt for den kommende stortingsperioden, sier Aasrud.

De neste rene er det Terje Aasland, Eigil Knutsen og Lene Vågslid som skal være Arbeiderpartiets komiteledere på Stortinget. Aasland skal lede energi- og miljøkomiteen, Knudsen skal lede finanskomiteen og Vågslid skal lede kommunal- og forvaltningskomiteen. De vil også være partiets fraksjonsledere i de aktuelle komiteene.

I tillegg er det valgt fraksjonsledere og talspersoner for komiteene som skal ledes av andre partier. I flere av disse skal Arbeiderpartiet ha enten første nestleder eller andre nestleder.

Moflag, Myrset, Aasen Svendsrud, Myrli, Gharahkhani, Waagen og Henriksen blir komitenestledere

Tuva Moflag (Akershus) blir andre nestleder i arbeids- og sosialkomiteen. Komiteen skal ledes av SV og ha første nestleder fra Senterpartiet.

Cecilie Therese Myrseth (Troms) blir første nestleder i helse- og omsorgskomiteen. Komiteen skal ledes av Høyre, mens SV skal ha andre nestleder.

Maria Aasen Svendsrud (Vestfold) blir første nestleder i justiskomiteen. Her er det Frp som skal ha komitelederen, mens Høyre skal ha andre nestleder.

Sverre Myrli (Akershus) blir første nestleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Her er det Høyre som skal ha komitelederen, og Høyre skal også ha andre nestleder.

Masud Gharahkhani (Buskerud) blir andre nestleder i næringskomiteen. Her vil komitelederen komme fra Senterpartiet mens SV får første nestleder.

Elise Waage (Østfold) blir andre nestleder i utdannings- og forskningskomiteen. Komiteen skal ledes av Rødt, og første nestleder skal utpekes av Senterpartiet.

Kari Henriksen (Vest-Agder) blir første nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen. Det er Høyre som skal lede komiteen, og andre nestleder kommer fra Venstre.

Nils Kristen Sandtrøen (Hedmark) blir Arbeiderpartiets fraksjonsleder i transport- og kommunikasjonskomiteen. Senterpartiet skal lede komiteen, mens første nestleder kommer fra Frp og andre nestleder fra Høyre.

Torstein Tvedt Solberg (Rogaland) blir Arbeiderpartiets fraksjonsleder i familie-, kirke- og kulturkomiteen. Venstre skal ha komitelederen, mens første nestleder kommer fra Høyre og andre nestleder utpekes av Senterpartiet.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.