Rigmor Aasrud valgt til parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, Terje Aasland valgt til nestleder

Arbeiderpartiets stortingsgruppe og sentralstyre har enstemmig valgt Rigmor Aasrud og Terje Aasland som ny parlamentarisk ledelse for Arbeiderpartiet. Aasrud er ny parlamentarisk leder, mens Aasland er ny nestleder.

PARLAMENTARISK LEDELSE: Arbeiderpartiet har valgt Rigmor Aasrud til ny parlamentarsk leder og Terje Aasland til ny parlamentarisk nestleder. Foto: Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet har i dag valgt Rigmor Aasrud til ny parlamentarisk leder og Terje Aasland til ny parlamentarisk nestleder. Valgene var enstemmige og skjedde ved akklamasjon. Aasrud og Aasland skal dermed lede Arbeiderpartiets arbeid på Stortinget de neste fire årene.

Både Aasrud og Aasland er blant Arbeiderpartiets mest erfarne politikere. Rigmor Aasrud representerer Oppland valgkrets, og er inne i sin syvende periode som representant eller vararepresentant til Stortinget, og ble første gang valgt som vararepresentant så tidlig som i 1993. Hun har også vært statsråd i Jens Stoltenbergs regjering fra 2009 til 2013, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet fra 2005 til 2009, hun har vært ordfører i Gran kommune og har vært kvinnepolitisk sekretær i Arbeiderpartiets kvinnebevegelse i 1992 til 1995 før hun ble nestleder i kvinnebevegelsen fra 1995 til 1997. Rigmor Aasrud fungerte som parlamentarisk nestleder i perioden da Hadia Tajik hadde fødselspermisjon. Aasrud er 61 år.

Terje Aasland representerer Telemark valgkrets og har vært innvalgt på Stortinget siden 2005. Han har bakgrunn fra fagbevgelsen, og har bl.a. vært LOs distriktssekretær i Telemark. På Stortinget har Aasland hatt flere viktige komit´€verv, og var bl.a. leder av næringskomiteen i 2009 – 2013 samt nestleder i energi- og miljøkomiteen 2013 – 2017 og nestleder i næringskomiteen 2017 – 2021. Aasland er 56 år.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.