LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er død, 53 år gammel

Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg, Thorbjørn Jagland og Gro Harlem Brundtland sørger over LO-leder Hans-Christian Gabrielsens brå bortgang.

DØDE BRÅTT: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen døde brått i sitt hjem om morgenen 9. mars. Her på talerstolen under landsmøtet i Arbeiderpartiet i 2019. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

– Det er med sjokk og dyp sorg jeg har mottatt meldingen om at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen brått er gått bort, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre. LO-lederen døde brått av hjertesvikt i sitt hjem om morgenen 9. mars.

– Levde og brant for solidaritet

– Hans-Christian var en bauta. Han levde og brant for solidaritet og rettferdighet og trygghet for arbeidsfolk. Hans engasjement og innsats har vært utrettelig gjennom mange år, på arbeidsplassen i industrien, som tillitsvalgt i Fellesforbundet og de siste årene som høyt respektert LO-leder, skriver Ap-leder Jonas Gahr Støre på Facebook.

– Arbeiderpartiet har mistet en kjær partifelle og tillitsvalgt. Jeg sørger over tapet av en god venn og en av mine aller nærmeste i politikken. Vi kjenner dyp sorg over tapet av gode, blide, solide og lojale Hans-Christian.Mine tanker går til Trine og Camille for den store sorgen de nå opplever. Vi står sammen med dem, sier Gahr Støre.

– Stod alltid opp for det han trodde på

Også Jens Stoltenberg bruker Facebook for å kommentere LO-lederens bortgang.

– Med Hans Christian Gabrielsens død har LO mistet en stor leder, arbeiderbevegelsen mistet en bauta og jeg mistet en god venn. Jeg hadde gleden av å samarbeide med ham gjennom flere tiår. Han hadde en mild fremtoning, men sto alltid opp for det han trodde på, sier Stoltenberg.

– Han glemte aldri hvor han kom fra, og visste alltid hvor han ville. Derfor gjorde han LO enda sterkere, og viste arbeiderbevegelsen vei inn i en ny tid. Mine varmeste tanker går til kona Trine og datteren Camille, sier den tidligere Ap-lederen og statsministeren.

– En som arbeidsfolk kunne stole på

Også Thorbjørn Jagland deler sine gode minner om Hans-Christian Gabrielsen på Facebook. Under overskriften «En som arbeidsfolk kunne stole på», skriver Jagland:

– Det var med sjokk og vantro jeg fikk beskjed om at LO- leder Hans-Christian Gabrielsen er gått bort. Han føyde seg inn i rekken av LO-ledere som arbeidsfolk kunne stole på. Det var så stor bruk for han nå når korona-epidemien setter solidariteten vår på prøve i forhold til dem som bærer de tyngste byrdene.

– Jeg har gode minner fra da han tok med hele LO-sekretariatet til Europarådet i Strasbourg for å lære mer om hvordan Den europeiske Menneskerettighetskonvensjonen kunne brukes for å fremme arbeidsfolks interesser. Vi hadde en fin kveld sammen der arbeidersangene runget i vår residens. Det glemmer jeg aldri, sier Jagland, som både har vært leder, statsminister og partisekretær for Arbeiderpartiet.

– I dyp sorg

Også Gro Harlem Brundtland er i sorg over LO-lederens bortgang. Til Dagbladet sier Arbeiderpartiets tidligere leder og statsminister at det var tette bånd mellom de to.

– Det er med dyp sorg jeg har mottatt det tragiske budskapet om at vi har mistet en så ung, aktiv og høyt skattet LO-leder midt i sitt viktige virke for de verdier og mål arbeiderbevegelsen står for. Til tross for at det er en generasjon mellom oss som ledere, har jeg mange sterke og gode minner fra vårt arbeid sammen, sier Harlem Brundtland via sin pressekontakt Jon Mørland.

– Særlig sterkt husker jeg minnedagen på Utøya i august 2017 da vi innviet nye bygg, fortsetter hun. – Hans-Christian Gabrielsen vil bli dypt savnet, fastslår Gro Harlem Brundtland.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.