Oslo: Beste Ap-måling på mer enn 3 år

I fersk måling får Arbeiderpartiet sin høyeste Oslo-oppslutning siden høsten 2017. - Jeg tror vi kan gå enda mer fram, sier Oslo Ap-leder Frode Jacobsen.

FRAM I OSLO: Arbeiderpartiet gjør sin beste stortingsvalgmåling i Oslo på mer enn 3 år. Foto: Arbeiderpartiet

I fersk måling får Arbeiderpartiet sin høyeste Oslo-oppslutning siden høsten 2017. – Jeg tror vi kan gå enda mer fram, sier Oslo Ap-leder Frode Jacobsen.

Det er Klassekampen og Nettavisen som i dag kan presentere en fersk Oslo-måling fra Sentio der velgerne sier hvem de ville stemt på om det var stortingsvalg nå. Arbeiderpartiet måles til 25,9 % oppslutning, som er partiets beste oppslutning på noen stortingsvalgmåling i Oslo siden september 2017.

Tror på ytterligere fremgang
Frode Jacobsen sier til Sosialdemokraten.no at tallene er oppløftende for Arbeiderpartiets folk i hovedstaden.

– Denne målinga gir oss inspirasjon til å stå på videre for å sikre at Arbeiderpartiet skal gå ytterligere fram og at det blir flertall for en ny regjering ved valget neste år, sier Jacobsen, som leder Oslo Arbeiderparti.

– Norge og Oslo trenger en ny regjering som jobber for trygge fellesskap, sterkere velferd, trygghet i og for arbeid samt kutt i klimagassutslippene, understreker han. – Nå ligger vi seks prosent over valgresultatet fra i fjor, men vår ambisjon er selvsagt at vi skal opp på valgresultatet fra 2017 og helst over det, sier Jacobsen.

– Tydelig ombud for arbeidsfolk og bedrifter som sliter
Jacobsen mener gallupveksten skyldes at velgerne ser hvilken innsats partiet legger ned i å sikre jobber og bedrifter i krisetider.

– Det AP-ledede byrådet i Oslo har vært et tydelig ombud overfor arbeidsfolk og hjørnesteinsbedrifter som nå opplever vanskelige tider, sier Jacobsen.

– I det hele tatt er det gledelig at Oslo har en knallsterk rødgrønn side. Oslo er ikke lenger en borgerlig by. Vi er en mangfoldig storby, og når mange ulike stemmer og hensyn skal ivaretas søker mange til Arbeiderpartiet, sier Arbeiderpartiets fylkesleder.

Han viser til at Oslo-folks tillit til koronahåndteringen er høyere enn i resten av landet. 8 av 10 støtter Raymond Johansen og byrådet i koronahåndteringen. – Det er ikke så rart om dette også slår ut i høyere oppslutning om Arbeiderpartiet. Jeg mener byrådet har vært flinke til å trygge befolkningen, og at det er skapt en god sammenheng mellom tiltakene byrådet setter inn og hva folk mener er rimelig og riktig, sier Jacobsen.

Motbakke for Frp, Venstre og Krf
Like stor grunn til å glede seg over tallene, er det ikke for Frp og Venstre. Ved stortingsvalget i 2017 stemte 9,5 % av Oslos velgere på Frp. Nå måles partiet til kun 6,1 %. Altså har mer enn en tredjedel av partiets 2017-velgere forlatt partiet. Med en slik oppslutning ville Frp kun fått inn én enslig representant fra Oslo dersom det var valg i dag.

Også for Venstre er situasjonen dramatisk. Fra en oppslutning på 8,4 % ved stortingsvalget, er partiet nå nesten halvert – og måles til kun 4,4 % oppslutning.

Mens Krf har gått fra å være små til å være så godt som utradert. Partiet fikk 2,1 % av stemmene ved valget i 2017, og måles nå til kun 0,8 % oppslutning i Oslo.

Ellers i målingen går Høyre noe fram, til 27,7 % (+ 1,3 fra stortingsvalget). SV måles til 12,3 % (+ 3,0 siden valget). Senterpartiet støttes av 7,5 % (+ 5,4), MDG av 7,3 % (+ 1,3) og Rødt av 6,5 % (+ 0,2).

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Foto: Arbeiderpartiet, Flickr.com
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.