Årsbeste for Arbeiderpartiet på ny gallup

ÅRSBESTE: Arbeiderpartiet øker med 1,7 prosentpoeng og noterer seg for årets høyeste oppslutning på ny gallup. Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet går fram med 1,7 prosentpoeng og gjør årets beste måling på Sentios gallup for Dagens Næringsliv som presenteres i dag. Høyre faller, og målingen viser flertall for regjeringsskifte.

Arbeiderpartiet må tilbake til desember 2017 for å finne en måling fra Sentio for Dagens Næringsliv med høyere oppslutning. Den gang ble partiet målt til 25,9 % oppslutning. Nå er oppslutningen 25,2 % etter en framgang på 1,7 prosentpoeng siden mai-målingen.

Høyre faller
Høyre går tilbake med 1,3 prosentpoeng, og forskjellen mellom de to store partiene i norsk politikk er dermed mindre enn på svært lenge. I mai hadde Høyre et forsprang på 4,9 prosentpoeng på Arbeiderpartiet. Nå i juni har dette krympet til bare 1,9 prosentpoeng, ettersom Høyres oppslutning nå måles til 27,1 %.

Fremskrittspartiet står stille på 14 % oppslutning, og Venstre måles til 3,2 % oppslutning. De tre partiene i regjering ville til sammen fått 76 representanter i Stortinget hvis denne gallupen var valgresultatet.

Krf måles til 4,1 % og 7 stortingsmandater. Dermed ville regjeringspartiene og Krf til sammen fått 83 stortingsmandater ved et valg nå – to mindre enn de trenger for flertall i Stortinget.

Flertall for regjeringsskifte
Blant opposisjonspartiene går Arbeiderpartiet og Rødt fram, med henholdsvis 1,7 prosentpoeng og 1,9 prosentpoeng. SV noterer seg for en liten tilbakegang denne gangen, og måles til 7,3 % oppslutning mot 8,0 % i mai. Senterpartiet får støtte fra 10,2 % i målingen, mot 10,6 % i mai. Og MDG måles helt nede på 2,1 %, en tilbakegang på 0,8 prosentpoeng siden mai.

Med et slikt resultat ville Arbeiderpartiet fått 45 stortingsrepresentanter, Senterpartiet 18, SV 13, Rødt 10 og MDG ville vært uten stortingsrepresentanter. Altså totalt 86 representanter – og flertall for at en Arbeiderpartiledet regjering skal overta for Høyre, Frp og Venstre.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.