Ny TV2-måling: Ap mest fram, Frp gjør sin dårligste måling på 24 år

MEST FRAM: Arbeiderpartiet vokser mest av samtlige partier på TV2s ferske måling. Tallene viser at Ap og Sv ved et valg nå ville fått flere stortingsrepresentanter enn regjeringspartiene samlet ville fått. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen/Sosialdemokraten.no

Arbeiderpartiet går mest fram av alle partiene på TV2s nye gallup or juli. Samtidig er Frp i full krise, og måles helt nede på 7-tallet. Målingen er Frps dårligste siden våren 1995. Også Høyre, Rødt og bompengemotstanderne mister oppslutning.

Dette er hovedutslagene i TV2s ferske partimåling som presenteres i dag.

Frp: Knapt noen velgere igjen
Fremskrittspartiet ser ut til å være i fritt fall, og har nå knapt noen velgere igjen. Partiet måles til 7,5 % oppslutning, som er en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng fra juni-målingen. Frp må tilbake til mars 1995 for å finne svakere tall, altså mer enn 24 år siden.

Dermed ville Siv Jensens parti mistet 15 av de 27 stortingsrepresentantene de har i dag, og endt opp med kun 12 ved et valg nå.

Også regjeringspartner Høyre faller. Tilbakegangen er rett nok mindre enn Frps, og 22,0 % av velgerne sier de vil stemme Høyre nå – ned fra 22,6 % i juni. Høyre er dermed 3,0 prosentpoeng bak valgresultatet fra 2017, og ville mistet 4 av sine 45 stortingsrepresentanter ved et valg nå.

Venstre går litt fram i målingen, og måles til 5,0 %. Det ville vært nok til 8 stortingsrepresentanter, det samme antallet som partiet har nå.

Krf går fram med 0,3 prosentpoeng fra juni, men ender likevel opp med kun 3,4 % oppslutning. Dermed ville partiet sittet igjen med én enslig stortingsrepresentant ved et valg nå.

Samlet har regjeringspartiene kun 62 stortingsrepresentanter i denne målingen, og er dermed milevis unna de 85 som trengs for flertall i Stortinget.

Arbeiderpartiet mest fram
Det er Arbeiderpartiet som er denne målingens gallupvinner. Partiet går mest fram av alle partiene, og øker med 1,1 prosentpoeng fra TV2s juni-måling til 25,5 % oppslutning.

Partiet ville dermed fått 2 flere stortingsrepresentanter enn de 49 som partiet fikk ved stortingsvalget i 2017.

Samtidig er det en svak økning for både SV og Senterpartiet i målingen. SV øker med 0,2 prosentpoeng fra 7,6 % i juni til 7,8 % nå, mens Senterpartiet ble målt til 13,1 % i juni og måles nå til 13,3 %.

De tre tidligere regjeringspartnerne Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet ville dermed fått 51 + 13 + 24 = 88 stortingsrepresentanter ved et valg nå, og kunne overtatt som ny flertallsregjering.

Det er verdt å merke seg at Arbeiderpartiet og SV i målingen har flere stortingsrepresentanter enn det de fire regjeringspartiene samlet har.

Fall for Rødt og bompengemotstanderne FNB
Målingen viser at det ikke er bompengelistene (FNB) som stjeler velgere fra Frp. For FNB faller fra 3,0 % i juni til 2,3 % nå.

Også Rødt faller. Partiet ble målt til 6,4 % i juni, men måles nå til 5,7 % etter en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng.

For Miljøpartiet de Grønne er oppslutningen 4,9 %, mot 4,4 % i juni.

Pensjonistpartiet måles til 0,8 %, Kystpartiet til 0,6 %, Liberalistene til 0,5 %, Demokratene til 0,3 %, Partiet De Kristne til 0,2 % og Norges Kommunistiske parti til 0,2 % i målingen.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.