Høyre og Frp plager eldre bilister

PLAGER ELDRE BILISTER: - Høyre og Frp sørger for at eldre sjåfører fortsatt må utsettes for unødvendig plagsomme tester for å beholde førerkortet, sier Sverre Myrli (Ap). Foto: Illustrasjonsfoto, Pexels.com

Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsperson Sverre Myrli er skuffet over regjeringspartiene. – Høyre og Frp sørger for at eldre sjåfører fortsatt må utsettes for unødvendig plagsomme tester for å beholde førerkortet. Det er jeg skuffet over, sier Myrli. Ap-politikeren mener Frp har blitt et parti som snur ryggen til vanlige folks hverdagserfaringer, og i stedet forsvarer byråkratiske ordninger.

Ap-forslaget om å endre regelverket for sjåfører over 75 år, fikk bare Senterpartiets støtte da transportkomiteen i dag avga innstilling i saken. Myrli er spesielt skuffet over Frp:

– Frp har blitt et parti som snur ryggen til vanlige folks hverdagserfaringer, og i stedet forsvarer byråkratiske ordninger. Eldre sjåfører blir utsatt for tester som til dels er respektløst enkle, og til dels er så vanskelige at friske mennesker i alle aldre ville ha slitt med dem innenfor tilmålt tid. Felles er at de ikke har noen verdens ting med evnene som sjåfør å gjøre.

Han understreker at dagens system ikke er nødvendig for trafikksikkerheten:

– Statens vegvesen konkluderer med at eldre personer – som gruppe – ikke er et sikkerhetsproblem. Danmark hadde en ordning som den norske, men gikk bort fra den. Sverige har ingen slik ordning, det har heller ikke Tyskland. De stiller samme høye krav til trafikksikkerhet som Norge, men løser dette på en langt mer smidig og respektfull måte. Da burde vi ha klart det også her, om viljen var der. Det er den tydeligvis ikke fra Frp og Høyre.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Foto: Illustrasjonsfoto, Pexels.com
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.