Høyre holder måling hemmelig – vil ikke bekrefte rødgrønt flertall i Oslo

Høyre nekter å offentliggjøre en fersk Oslo-måling med oppsiktsvekkende gode tall for Arbeiderpartiet. - Målingene er til internt bruk, sier Høyre, som tidligere har publisert slike interne målinger når Høyre har scoret godt.

HEMMELIG MÅLING: Høyre nekter å offentliggjøre en måling som viser rødgrønt flertall i Oslo bystyre. Foto: Alex von Gutthenbach-Lindau (Pixabay)

HEMMELIG MÅLING: Høyre nekter å offentliggjøre en måling som viser rødgrønt flertall i Oslo bystyre.
Foto: Alex von Gutthenbach-Lindau (Pixabay)

Høyre nekter å offentliggjøre en fersk Oslo-måling med oppsiktsvekkende gode tall for Arbeiderpartiet. – Målingene er til internt bruk, sier Høyre, som tidligere har publisert slike interne målinger når Høyre har scoret godt.

Flere kilder forteller til Dagsavisen at Høyre har foretatt en meningsmåling blant hovedstadens innbyggere, og at den viser at Arbeiderpartiet gjør det, relativt til nasjonalt, oppsiktsvekkende bra – og endog viser rødgrønt flertall i Oslo.

Nekter offentliggjøring
Målingen hemmeligholdes av Høyre.

– Det er korrekt at vi har tatt opp en måling, men jeg har ikke lyst til å kommentere innholdet, sier Høyres Øystein Sundelin til Dagsavisen. Han forteller at de får foretatt målinger løpende, og at de nylig har fått gjennomført to store målinger, som begge viser det samme bildet.

Sundelin unnskylder seg med at målingene er til intern bruk.

Men Høyre har tidligere offentliggjort resultatene av slike målinger som partiet selv har fått tatt opp. Eksempelvis 15. desember, da Høyres internt bestilte måling viste hele 35,4 % oppslutning for Høyre og kun 23,8 % oppslutning for Arbeiderpartiet i hovedstaden.

Nå viser altså målingen oppsiktsvekkende gode tall for Arbeiderpartiet, og Høyre nekter publisering.

Ap offentliggjør
Også Arbeiderpartiet tar med jevne mellomrom opp målinger som er ment for intern bruk. – Vi har gjort noen målinger, men de har vi gjort offentlige, sier Oslo Arbeiderpartis leder Frode Jacobsen til Dagsavisen.

Han vil ikke kritisere Høyre for å holde målingene hemmelige.

Arbeiderpartiet har ikke bestilt noen måling for Oslo etter stortingsvalget i fjor, og har derfor ikke oppdaterte tall tilgjengelig. Jacobsen sier at målingene Arbeiderpartiet tar opp ikke bare består i hva folk vil stemme, men også hvordan folk stiller seg til spørsmål som Ap tror blir viktige for hvordan de vil stemme. Dette vil de også gjøre framover.

– Jeg kjenner ikke til at vi ikke har offentliggjort resultatet av partimålinger, sier Jacobsen til Dagsavisen.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.