Frp-politiker: – Frp-arrangementer ikke trygt for unge jenter

Frps egen bystyrerepresentant Mats Ramo (bildet) erkjenner nå at partiets håndtering av varslersaker er skandaløst dårlig, og at det er farlig for unge jenter å delta på partiets arrangementer.

UTRYGT: - Det er ikke trygt for unge jenter å delta på partiarrangementer i Frp, fastslår partiets bystyrerepresentant Mats Ramo (bildet). Foto: Fremskrittspartiet (Youtube)

UTRYGT: – Det er ikke trygt for unge jenter å delta på partiarrangementer i Frp, fastslår partiets bystyrerepresentant Mats Ramo (bildet).
Foto: Fremskrittspartiet (Youtube)

Frps egen bystyrerepresentant Mats Ramo (bildet) erkjenner nå at partiets håndtering av varslersaker er skandaløst dårlig, og at det er farlig for unge jenter å delta på partiets arrangementer. Bare dager etter Sylvi Listhaugs avgang som statsråd, krever han ny hoderulling i ledelsen.

Ramo sitter i bystyret i Trondheim for Frp, og har mangeårig bakgrunn som tillitsvalgt i partiets ungdomsorganisasjon FPU. Han reagerer spesielt på at Frp i helgen bestemte at Ulf Leirstein får fortsette i sine verv, til tross for at han har fått flere varsler mot seg. Mannen det gjelder har overfor NRK innrømmet å ha spurt en 14 år gammel jente om sex, da han selv var 18 år gammel, men hevder det var ment som en spøk.

Krever hoderulling i partiledelsen
– Frps håndtering av disse sakene er en skandale. Varslere blir ikke ivaretatt, sier Ramo til Adresseavisen. – Varsel ble ignorert, og partiledelsen fikk akutt Alzheimer da forholdene ble avdekt, utdyper han.

Han retter kritikken mot partiledelsen, og især leder av organisasjonsutvalget, stortingsrepresentant Helge André Njåstad, som har behandlet varslersakene.

– Etter organisasjonsutvalgets behandling kan man ikke si annet enn å si til foreldre som ringer og spør om sommerleire og partiarrangementer er trygt for deres barn, at det er det ikke. Så lenge Njåstad og hans kumpaner styrer over etiske spørsmål i partiet, så er det enkelt sagt ikke trygt for unge jenter å delta på partiarrangementer, tordner Ramo. Til Adresseavisen utdyper han dette og forlanger Njåstads avgang

Oppfordringen hans til Njåstad er ikke til å misforstå: – Gå av, og la oss bli ferdig med deg. For Guds skyld, gå.

Helge Njåstad sier til avisen at de tar kritikk internt.

– Det er helt umulig for meg å gå inn i dette konkret, det er ikke i tråd med måten vi behandler saker på i partiet. Slike synspunkter tar vi internt, sier Njåstad til Adresseavisen.

 

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.