Støre lover tøffere motstand mot FrP og Høyre

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre maner opposisjonen til sterkere samarbeid og lover tøffere motstand mot FrP og Høyre.

TØFFERE MOTSTAND: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre (bildet) Støre maner opposisjonen til sterkere samarbeid og lover tøffere motstand mot FrP og Høyre. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

TØFFERE MOTSTAND: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre (bildet) Støre maner opposisjonen til sterkere samarbeid og lover tøffere motstand mot FrP og Høyre.
Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre maner opposisjonen til sterkere samarbeid og lover tøffere motstand mot FrP og Høyre.

– Vi skal forsterke innsatsen for å bygge tillit og felles politikk med de andre opposisjonspartiene. Vi skal yte FrP og Høyre motstand fordi de fortjener det. Og fordi det er veien å gå for å tydeliggjøre alternativet til regjeringen. Det fortjener velgerne, sier Ap-lederen i sin tale til LOs kartellkonferanse på Gol.

Vil samle opposisjonen
Støre påpeker at situasjonen i Stortinget er en annen enn for fire år siden, og mener at opposisjonspartiene nå må samle seg mer.

– Det er mye mer som forener oss – Ap, SV og Sp – og jeg mener på politikkens grunnlag også Krf – enn det som skiller oss. Nå vil vi bygge videre på dette som forener oss, for å vise fram et tydeligere alternativ, sier Støre.

Som eksempel trekker ham fram at det i forrige uke i Stortinget ble lagt fram ikke mindre enn tre forslag til forbud mot innleie i arbeidslivet.

– Alternativet er at Høyre og Frp vinner fram
– Det er avgjørende at vi nå samles om et felles forslag mot innleie. Alternativet er at regjeringen vinner fram og at det blir business as usual. Den politiske streiken forrige uke viste at man kan samle kreftene om felles sak, til tross for at det også innen fagbevegelsen finnes ulike tilnærminger til hvordan vi best kan løse utfordringene, sier Støre.

Støre mener spørsmålet om hva FrP og Høyre egentlig vil med makten, med fire nye år, fremdeles står ubesvart, til tross for at det har gått over to måneder siden valget.

– Det vi ser nå, er en mye mer tilbakelent holdning fra en regjering enn da vi vant gjenvalg i 2009. I 2009 formulerte vi en ny regjeringsplattform, Soria Moria II, allerede i oktober – og kom raskt i gang med arbeidet. Nå vet vi fortsatt ikke om vi får en ny regjering. Og vi vet lite om hvilken politikk Regjeringen vil føre.

– Uklart borgerlig prosjekt
– Det borgerlige prosjektet er høyst uklart, og styringen er minst like rusfete som før, mener Støre. Han trekker fram flere eksempler: En SSB-sjef som får sparken uten begrunnelse som holder vann. En vara på Stortinget som skal inn i den uavhengige Nobel-komiteen, stikk i strid med sunn fornuft og lange tradisjoner. Viken-regionen, som nå blir tvunget igjennom, selv om ingen av partiene som har tvunget det gjennom, vil forsvare løsningen.

– En slik regjering fortjener motstand fra en enda mer kraftfull og samlet opposisjon, fastslår Støre.

 

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.