Klart flertall for regjeringsskifte i ny gallup

81 mandater for dagens regjering, 88 mandater for en Ap-ledet regjering med Jonas Gahr Støre som statsminister. Det ville vært fasiten dersom stortingsvalget ble holdt nå, viser en fersk meningsmåling fra Sentio Research Norge AS.

FLERTALL FOR SKIFTE: Hadde valget vært nå, ville det vært klart flertall for regjeringsskifte. Dette viser ny gallup fra Sentio. Grafikk: Sentio

FLERTALL FOR SKIFTE: Hadde valget vært nå, ville det vært klart flertall for regjeringsskifte. Dette viser ny gallup fra Sentio.
Grafikk: Sentio

81 mandater for dagens regjering, 88 mandater for en Ap-ledet regjering med Jonas Gahr Støre som statsminister. Det ville vært fasiten dersom stortingsvalget ble holdt nå, viser en fersk meningsmåling fra Sentio Research Norge AS.

Målingen viser at Høyre og Arbeiderpartiet er jevnstore, med 25,2 % oppslutning for begge partier. På borgerlig side måles Frp til 14,6 %, som er 0,6 prosentpoeng lavere enn ved valget i forrige måned.

SV øker sin oppslutning til 7,3 %, som er fram 1,3 prosentpoeng sammenlignet med valget i forrige måned. Og Miljøpartiet De Grønne måles over sperregrensa, til 4,9 % oppslutning. Ved valget i september stemte 3,2 % av velgerne på Miljøpartiet De Grønne, og partiet fikk dermed kun én stortingsrepresentant. Målingen viser at partiet ved et valg i dag ville fått åtte stortingsrepresentanter.

Slik ville Stortinget sett ut dersom målingen var valgresultatet:

Ap 47 representanter
Høyre 44 representanter
Frp 27 representanter
Sp 18 representanter
SV 13 representanter
Venstre 8 representanter
MDG 8 representanter
Krf 2 representanter
Rødt 2 representanter

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.