Full krise for Frp – måles lavere enn Venstre og Rødt i Oslo

Med bare fire dager igjen til stortingsvalget, er det full krise for Frp. Partileder Siv Jensen (bildet) kan bli eneste Frp-representant fra Oslo, der partiet nå måles lavere enn småpartier som Venstre og Rødt. Samtidig øker Arbeiderpartiet.

FRP-KRISE: Partileder Siv Jensen (bildet) kan bli eneste Frp-representant fra Oslo. Foto: Rune Kongsro

FRP-KRISE: Partileder Siv Jensen (bildet) kan bli eneste Frp-representant fra Oslo.
Foto: Rune Kongsro

Med bare fire dager igjen til stortingsvalget, er det full krise for Frp. Partileder Siv Jensen (bildet) kan bli eneste Frp-representant fra Oslo, der partiet nå måles lavere enn småpartier som Venstre og Rødt. Samtidig øker Arbeiderpartiet.

De nye tallene presenteres i Sentios ferske måling for Klassekampen. Og for Fremskrittspartiet og Siv Jensen er det full krise. Partiet måles nå helt nede på 6-tallet, og profilerte politikere som Christian Tybring-Gjedde, Mazyar Keshvari og Carl I. Hagen kan bare glemme stortingsplass hvis dette blir resultatet for Frp valgnatta. Tybring-Gjedde, Keshvari og Hagen har henholdsvis andreplass, tredjeplass og fjerdeplass på Frps liste i Oslo.

Mindre enn Venstre og Rødt
Fremskrittspartiets oppslutning er på 6,9 %. Dermed er partiet knepent større enn MDG (6,4 %), og mindre enn andre småpartier som Venstre (7,1 %) og Rødt (7,4 %).

Ved valget i 2013 stemte 11,7 % av Oslos innbyggere på Fremskrittspartiet, og partiet har dermed hatt to stortingsrepresentanter i inneværende periode (Jensen og Tybring-Gjedde). Mens Jensen har vært statsråd, har også Keshvari møtt fast som hennes vararepresentant.

Ved stortingsvalget i 2009 var Frps oppslutning 17,6 %, og partiet fikk tre stortingsrepresentanter i den perioden. Det samme antallet hadde de etter valget i 2005, da partiet fikk 17,3 % av stemmene i Oslo.

Om galluptallene slår til valgnatta, vil Oslo Frp være redusert til én enslig representant på Stortinget.

Arbeiderpartiet fram
Stikk motsatt er utviklingen for Arbeiderpartiet. Etter en litt tungt start på valgkampen, har partiet nå fått vind i seilene. Partiet måles nå til 28,0 % oppslutning, og er jevnstore med Høyre (28,5 %) i kampen om å være Oslos største parti. Både Høyre og Arbeiderpartiet får 6 stortingsmandater i gallupen.

28,0 % er Arbeiderpartiets beste galluptall i Oslo hos Sentio siden forrige stortingsvalg.

Også SV gjør det bra, og måles til 9,5 % oppslutning, 3,2 prosentpoeng bedre enn valgresultatet i 2013. Dette gir to stortingsmandater i målingen.

Slik vil Stortingets Oslo-benk se ut dersom gallupen slår til: Ap 6, H 6, SV 2, Venstre 1, Rødt 1, Frp 1, MDG 1.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.