Høyre-støttespiller: – Dagens regjering er jo ikke i stand til å gjennomføre noen ting

- Dere gikk til valg på at det skulle bli enklere å drive næringsvirksomhet i Norge. I stedet er det blitt mye verre de siste to årene. Jeg er ekstremt skuffet over regjeringen, sier storinvestor og Høyre-støttespiller Helge Møgster. I 2013 bidro han med 100.000 kroner til Høyres valgkamp. Nå slår han fast at han har stemt Høyre for siste gang.

ANGRIPER REGJERINGEN: Storinvestor og tidligere Høyre-støttespiller Helge Møgster angriper regjeringen for elendig skatte- og avgiftspolitikk. - Landet ville hatt en mye bedre næringspolitikk og skattepolitikk om vi nå hadde hatt en Ap-regjering, sier han. Faksimile: BT.no

 

ANGRIPER REGJERINGEN: Storinvestor og tidligere Høyre-støttespiller Helge Møgster angriper regjeringen for elendig skatte- og avgiftspolitikk. -  Landet ville hatt en mye bedre næringspolitikk og skattepolitikk om vi nå hadde hatt en Ap-regjering, sier han. Faksimile: BT.no
ANGRIPER REGJERINGEN: Storinvestor og tidligere Høyre-støttespiller Helge Møgster angriper regjeringen for elendig skatte- og avgiftspolitikk. – Landet ville hatt en mye bedre næringspolitikk og skattepolitikk om vi nå hadde hatt en Ap-regjering, sier han.
Faksimile: BT.no

– Dere gikk til valg på at det skulle bli enklere å drive næringsvirksomhet i Norge. I stedet er det blitt mye verre de siste to årene. Jeg er ekstremt skuffet over regjeringen, sier storinvestor og Høyre-støttespiller Helge Møgster. I 2013 bidro han med 100.000 kroner til Høyres valgkamp. Nå slår han fast at han har stemt Høyre for siste gang. 

Det er avisa Bergens Tidende som bringer nyheten.

Møgster er storinvestor innen bl.a. offshore og sjømat, og var blant «Høyres rike onkler» i forkant av stortingsvalget i 2013. Da bidro han med 100.000 kroner til partiets valgkamp, og ga følgende begrunnelse til VG for støtten:  – Jeg støtter Høyre fordi LO st øtter Ap. Så enkelt er det.

Nå angrer han.

Gikk i strupen på Siv Jensen
Mandag formiddag var Møgster invitert på en lunsjprat sammen med finansminister og Frp-leder Siv Jensen, sammen med et tyvetalls andre næringslivsledere. Der benyttet han anledningen til å fortelle sin hjertens mening om regjeringens feilslåtte næringspolitikk.

– Det er blitt mye verre å drive næringsvirksomhet med din regjering, sa Møgster i følge Bergens Tidende.

– Dere gikk til valg på at det skulle bli enklere å drive næringsvirksomhet i Norge. I stedet er det blitt mye verre de siste to årene. Jeg er ekstremt skuffet over regjeringen, sa Møgster til finansministeren i påhør av et tyvetalls næringslivsledere og politikere i Grand selskapslokaler.

– Arbeiderpartiet har bedre politikk
Møgster legger ikke skjul på at to års erfaring med Høyre og Frp har vært en øyeåpner for ham. Nå gir han sin støtte til Arbeiderpartiet.

Til BT sier Møgster at landet ville hatt en mye bedre næringspolitikk og skattepolitikk om vi nå hadde hatt en Ap-regjeringen i stedet for Solberg-regjeringen.

– Ap har et større politisk gjennomslag, og ville fått til politiske endringer i den vanskelige situasjonen store deler av næringslivet opplever nå. Dagens regjering er jo ikke i stand til å gjennomføre noen ting. Jeg stemte på Erna fra Hordaland under sist stortingsvalg, fordi jeg hadde tiltro til løftene hennes i nærings- og skattepolitikken. Men det er siste gang jeg stemmer Høyre, sier Møgster til BT.

Les hele saken hos BT.no.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.