Partiet for arbeidsfolk

Helt siden dagens regjering vandret inn i regjeringskontorene har vi tydeligere og tydeligere sett hvilken målgruppe Høyre og Frp prioriterer, nemlig de med størst lommebok og glattest sleik. Vi ser også hvilke grupper de ikke setter høyest, de svakeste og arbeidsfolk. Sakte men sikkert har de kommet med nye forslag til endringer i arbeidsmiljøloven, innen fagforeninger er dette spesielt kalt "tidenes angrep på arbeidsmiljøloven".

Jonas yrkesfagHelt siden dagens regjering vandret inn i regjeringskontorene har vi tydeligere og tydeligere sett hvilken målgruppe Høyre og Frp prioriterer, nemlig de med størst lommebok og glattest sleik. Vi ser også hvilke grupper de ikke setter høyest, de svakeste og arbeidsfolk. Sakte men sikkert har de kommet med nye forslag til endringer i arbeidsmiljøloven, innen fagforeninger er dette spesielt kalt «tidenes angrep på arbeidsmiljøloven».

Vi ser de foreslår utvidet rett til midlertidig ansettelse, mer pålagt overtid og gi arbeidsgiver større rett til å pålegge søndags-/helgearbeid. Her har Arbeiderpartiet vært klare og tydelige på at dette er en endring som i stor grad vil bidra til en mer usikker økonomi for de som vil ut i arbeidslivet, mer usikkerhet rundt planlegging av fremtiden for unge og funksjonshemmede og mindre forutsigbar hverdag for arbeidsfolk. Samtidig som Arbeiderpartiet klart viser de vil reversere disse endringene når de igjen kommer tilbake til makta (2017 hvis noen lurte på året de er tilbake), så velger de også å prioritere yrkesfag. Dette mener jeg virkelig viser at dette er partiet for arbeidsfolk, for ingen partier er like beviste på hva yrkesfaglig utdanning vil si for Norge i fremtiden som nettopp Gahr Støre og hans Ap.

Nylig la Arbeiderpartiet frem 33 tiltak som vil løfte yrkesfagene. Her finner vi mange gode tiltak for at de med yrkesfaglig utdanning lettere skal gli inn i arbeidslivet. Blant annet tettere samarbeid mellom bedrift og skole, hvor det blir lettere for elevene å vite hva som kreves i arbeidslivet. De foreslår også belønning til skoler som har elever som fullfører løpet, siden det i dag er slik at  skoler taper på at elever fullfører denne type utdanning. Belønning til elever som tar fagbrev foreslås også. Flott!

Det at Arbeiderpartiet sier at det er de med fagkunnskaper som skal «bygge landet vårt» i fremtiden er utrolig godt å høre. Vi er nødt til å sette større fokus på yrkesfag og deres utrolig viktige rolle i dagens og morgendagens samfunn og utfordringer, og det gjør virkelig Arbeiderpartiet. Jonas Gahr Støre viser som leder for Norges største parti at de fortsatt er partiet for vanlig folk, og det gleder stort. Nå gjelder det for partiet å vise dette oftere og være tydelig, så vil vi se at folk slutter seg til denne type arbeidspolitikk og utdanningspolitikk og målingene vi ser for tiden vil vedvare.

Det blåser en politisk vind inn mot valget, og fargen på vinden er rød.

Skrevet av: Stian Olafsen

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.